Αντέλ Εξαρχόπουλος: «Το σινεμά προσφέρει ελευθερία, σε μια περίοδο κρίσης και αδικίας»

adele_exarchopoulos

«Η ταινία έχει στο επίκεντρό της μια ιστορία αγάπης. Μιλάει για τη συνάντηση και για το πώς ένας άνθρωπος μπορεί να ταράξει τη ζωή σου. Αυτό ήταν που θέλαμε να δείξουμε. Δεν θέλαμε να κάνουμε μια στρατευμένη ταινία. Η στράτευση προκύπτει μέσα από το δράμα και τα πρόσωπα που βλέπουμε στην οθόνη».

Από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της φετινής σεζόν, το 19χρονο αστέρι του γαλλικού κινηματογράφου με τις ελληνικές ρίζες, Αντέλ Εξαρχόπουλος, βρίσκεται στην Αθήνα προσκεκλημένη του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, για να παρευρεθεί στην τελετή λήξης του φεστιβάλ που ολοκληρώνεται με την προβολή της ταινίας «Η Ζωή της Αντέλ», η οποία αναφέρεται στην ερωτική σχέση δύο γυναικών. «Αν δεν ήταν για έναν ομοφυλοφιλικό έρωτα, η ταινία θα ήταν εξίσου δυνατή, αλλά δεν θα είχε τον ίδιο αντίκτυπο. Δυστυχώς, εν έτει 2013 υπάρχουν ακόμη σύνορα που πρέπει να καταρρίψουμε» τόνισε η νεαρή ηθοποιός μιλώντας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της ταινίας της που συζητήθηκε και επαινέθηκε όσο καμία άλλη τον Μάιο στις Κάννες και πρόσθεσε : «Το σινεμά προσφέρει ελευθερία σε μια περίοδο κρίσης και αδικίας. Εάν ο κινηματογράφος πρέπει να επηρεάσει κάποιες νοοτροπίες, αυτό είναι αποδεκτό».

Όσον αφορά την ελληνική της καταγωγή, η Αντέλ Εξαρχόπουλος αποκάλυψε ότι την οφείλει στον προπάππου της που ήταν Έλληνας και εγκαταστάθηκε στη Γαλλία με την προγιαγιά της. «Βέβαια, δεν τον γνώρισα ποτέ. Είπε μια μέρα ότι θα πήγαινε να αγοράσει κοτόπουλο και δεν ξαναγύρισε ποτέ» είπε η ηθοποιός που επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας συνοδευόμενη από τη μητέρα της.

ΑΠΕ

Facebook Comments

POST A COMMENT.