Στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020

Τόκιο_2020

Για δεύτερη φορά, μετά το 1964, το Τόκιο ανέλαβε να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς η υποψηφιότητα από την Ιαπωνία κέρδισε αυτές της Κωνσταντινούπολης και της Μαδρίτης. Κατά την 125η Σύνοδο της ΔΟΕ στο Μπουένος Άιρες, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Κινήματος δρ. Ζακ Ρογκ, ανακοίνωσε το απότελεσμα της ψηφοφορίας, που ολοκληρώθηκε σε δύο γύρους και έδωσε στο Τόκιο το «χρίσμα» της διεξαγωγής των Αγώνων της 32ης Ολυμπιάδας.

Αμέσως μετά το πέρας της παρουσίασης των τριών υποψηφιοτήτων, τα μέλη της ΔΟΕ αποσύρθηκαν για να επιλέξουν την πόλη. Κατά την πρώτη ψηφοφορία, το Τόκιο συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, ενώ Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη ισοψήφισαν κι έτσι χρειάστηκε μια ενδιάμεση ψηφοφορία, κατά την οποία η τουρκική πόλη υπερίσχυσε της ισπανικής πρωτεύουσας, παίρνοντας 49 ψήφους. Ως εκ τούτου η Μαδρίτη αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Και στον β’ γύρο η ιαπωνική πρωτεύουσα υπερίσχυσε της Κωνσταντινούπολης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την Κωνσταντινούπολη, ήταν η τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια (μετά το 2000 και το 2008), όπως και για την Μαδρίτη που είχε επιχειρήσει το 2012 και το 2016, αλλά και πολύ παλαιότερα το 1972.
ΑΠΕ

Facebook Comments

POST A COMMENT.