Η έκθεση βιβλίου επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως

έκθεση βιβλίου

Η μεγάλη γιορτή βιβλίου, ο καταξιωμένος θεσμός στα δρώμενα της πόλης των Αθηνών, που οργανώνει για περισσότερα από τριάντα χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, επιστρέφει έπειτα από έντεκα χρόνια, στον χώρο όπου ξεκίνησε, στο Πεδίον του Άρεως.

Το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, και παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, καθώς και την είσοδο του ηλεκτρονικού βιβλίου, θα φιλοξενήσει περίπου 150 εκδοτικούς οίκους.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τη Unicef και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Την εικαστική φροντίδα του φεστιβάλ, όπου ο εκδοτικός κόσμος θα παρουσιάσει τη σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή, ανέλαβε ο ζωγράφος Δημήτρης Γέρος.

Εξάλλου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων και μεταξύ άλλων, η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Κουντούρη «UTOPIA», η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Πέτρου «Actors» και το θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Στο Άσπρο Μαύρο», με αποσπάσματα από τα «Μονόπρακτα» του Χάρολντ Πίντερ, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηριδανός.

Ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ:
Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00 – 22.30
Παρασκευή και Σάββατο: 18.00 – 23.00
Κυριακή: 11:00 – 22.30.

 

ΑΠΕ

Facebook Comments

POST A COMMENT.