Σύγκρουση τρένων στην Ελβετία με δεκάδες τραυματίες

Μετά τον Καναδά, τη Γαλλία και την Ισπανία που θρήνησαν 80 νεκρούς, είχαμε και τέταρτο σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα μέσα σε περίπου ένα μήνα, όταν δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο Γκρανζ-πρε-Μαρνάν, στο καντόνι του Βο της Ελβετίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περί τους 40 επιβαίνοντες, από τους οποίους οι τέσσερις είναι σοβαρά.

Οι αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά στο σταθμό, ενώ η μία από αυτές μόλις είχε σταματήσει, λέει επιβάτης στην ελβετική ιστοσελίδα 24 Heures.

Η μία αμαξοστοιχία κατευθυνόταν στη Λωζάνη ενώ η δεύτερη ερχόταν από αυτή. Η τηλεόραση της γαλλόφωνης Ελβετίας έκανε λόγο για 30 τραυματίες ενώ ένα γερμανόφωνο κανάλι μετέδωσε ότι υπάρχουν 44 τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Κατά την 24 Heures, αγνοείται η τύχη του μηχανοδηγού μίας από τις δύο αμαξοστοιχίες. Είναι πιθανό να υπάρχουν και νεκροί λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, εκτιμά αυτόπτης.

«Πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν και δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου» ανέφερε από την πλευρά της η ιστοσελίδα της εφημερίδας 20 Minutes.

Στο σημείο του ατυχήματος, 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα Βέρνη, έχουν σπεύσει αστυνομικοί, πυροσβέστες και πολλά ασθενοφόρα.Τα αίτια παραμένουν για την ώρα αδιευκρίνιστα.

Όπως ανακοίνωσαν οι Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι (CFF) διακόπηκε η κυκλοφορία σε ένα τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής.

Τον περασμένο μήνα τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη τρένου που μετέφερε πετροχημικά στον Καναδά, ακολούθησε στις 12 Ιουλίου ο εκτροχιασμός στο Παρίσι με έξι νεκρούς και την περασμένη εβδομάδα ο εκτροχιασμός στην Ισπανία με 80 νεκρούς.

δηρόδρομοι (CFF) διακόπηκε η κυκλοφορία σε ένα τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.