Η “Ελλάδα” Μόσχας, περιηγείται τη Μακεδονία

Επίσκεψη στα πατρώα εδάφη της Μακεδονίας πραγματοποιεί μια ομάδα βετεράνων ομογενών ποδοσφαιριστών από τη Μόσχα, με την επωνυμία “Ελλάδα”. Πρώτη της δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκης ήταν ένα φιλικό παιχνίδι που έγινε χθες στο γήπεδο Ευόσμου, με την αντίστοιχη ομάδα των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Δήμου Ευόσμου, από τους οποίους ηττήθηκαν με 4-3.

Το παιχνίδι είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και το παρακολούθησαν ομογενείς από τη Ρωσία και φυσικά φίλαθλοι της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό πως η συγκεκριμένη ομάδα της ρωσικής ομογένειας, που συγκροτείται από Έλληνες στην καταγωγή, κυρίως, αλλά και Ρώσους και Γεωργιανούς βετεράνους ποδοσφαιριστές και μεταξύ αυτών μερικοί πρώην επαγγελματίες, είναι δημιούργημα και έμπνευση του ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλου που είναι ταυτόχρονα ιδρυτής και βασικός χρηματοδότης της, ο οποίος παίζει και ποδόσφαιρο στα 73 του χρόνια. Στο χθεσινό μάλιστα φιλικό αυτό παιχνίδι, σημείωσε τα δυο από τα τρία τέρματα της… δικής του ομάδας, την οποία προπονεί ένας ακόμα Έλληνας της ρωσικής διασποράς, ο Αντωνιάδης.

ELLADAΗ ομογενειακή ομάδα “Ελλάδα” θα παραμείνει στη Μακεδονία μια εβδομάδα και θα δώσει ένα φιλικό παιχνίδι ακόμα σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου, κατά των Βετεράνων του Απόλλωνα στο γήπεδο Καλαμαριάς, ενώ τις υπόλοιπες μέρες ως την Κυριακή που θα επιστρέψουν στη Μόσχα, θα κάνουν περιηγήσεις στη Μακεδονία και μικρές διακοπές στη Χαλκιδική.

Στο πλαίσιο αυτής της καθιερωμένης πλέον επίσκεψης τους τα μέλη της “Ελλάδας”, θα επισκεφτούν το Δίον και τη Βεργίνα ενώ με ορμητήριο τη Νέα Καλικράτεια θα δημιουργήσουν μικρές εξορμήσεις στην πρόωρα καλοκαιρινή Χαλκιδική, που αποτελεί για όλους έναν παραδεισένιο προορισμό. Μάλιστα οι ομογενείς επισκέπτες εξέφρασαν την λύπη τους που δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν παιχνίδι του Ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς αυτό ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.

ΑΠΕ

Facebook Comments

POST A COMMENT.