Σκυτάλη αλλάζει η υπηρεσία Ενημέρωσης του ΥΠΕΞ

ΥΠΕΞ
Αλλαγή σκυτάλης στην υπηρεσία Ενημέρωσης του υπουργείου Εξωτερικών. Τη θέση του Γρηγόρη Δελαβέκουρα ως εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Κούτρας, σύμβουλος Πρεσβείας Α’, ο οποίος έχει υπηρετήσει στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες.Μετά από υπηρεσία έξι χρόνων στην υπηρεσία Ενημέρωσης, στη θητεία επτά υπουργών, ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας ήταν ο καθημερινός συνομιλητής των δημοσιογράφων.

Απόλυτα ενήμερος σε ένα ευρύ φάσμα εξωτερικής πολιτικής, συνεπής και ακριβής, συνεχίζει τη διπλωματική του καριέρα αναλαμβάνοντας το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ.

«Ο δάσκαλός μας στη Διπλωματική Ακαδημία Ν. Ματθιουδάκης μας είχε υποδείξει ότι ως νέοι διπλωμάτες θα έπρεπε την πρώτη δεκαετία να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Εγώ όμως πέρασα γρήγορα στην υπηρεσία Ενημέρωσης και έκτοτε δεν έκλεισα το στόμα μου», είπε  αυσαρκαστικά ο Γ.Δελαβέκουρας,ανατρέχοντας στα πρώτα υπηρεσιακά του χρόνια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ευχαρίστησε τον κ.                     Γ. Δελαβέκουρα για την προσήλωσή του στο καθήκον και την ακαταπόνητη επαγγελματική του ευσυνειδησία, κυρίως όμως ευχαρίστησε την οικογένειά του που τον στερήθηκε αυτά τα χρόνια και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments

POST A COMMENT.