Φαρμακοτριβείο βοτάνων ετοιμάζεται στην Πύλη Τρικάλων

votana1

Το 1ο Συνέδριο με θέμα «Ασκληπιός και Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων», διοργανώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο του Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr οι επισκέπτες του Μουσείου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά αντικείμενα, φωτογραφίες και υλικό από το αρχείο του Σχολείου από το 1946 και ύστερα. Αντικείμενα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής όπως και από τις ασχολίες τους εμπλουτίζουν τα εκθέματα του Μουσείου της Πιαλείας.

votana

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο της Πιαλείας λειτούργησε το 1881, αμέσως μετά την απελευθέρωση με πρώτο διδάξαντα τον Μοναχό Βησσαρίωνα. Στην συνέχεια στον αύλειο χώρο του Σχολείου διοργανώθηκε το 1ο Συνέδριο με θέμα «Ασκληπιός και Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων» όπου προλόγισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πιαλείας Δημήτρης Παπαγιανόπουλος και συμμετείχαν φιλόλογοι, καθηγητές και ιατροί.
Η είδηση βγήκε από το Δήμαρχο Πύλης Κώστα Κουφογάζο όπου στον σύντομο χαιρετισμό του κηρύσσοντας παράλληλα την έναρξη του Συνεδρίου αναφέρθηκε στο 1o φαρμακοτριβείο που είχε ιδρύσει ο Ασκληπιός στην περιοχή και εξήγγειλε ότι «τα αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής με στοχευμένες κινήσεις και με ξεκάθαρο στόχο προγραμματίζουμε τις επόμενες ενέργειές μας για την δημιουργία φαρμακοτριβείου στην περιοχή» ενώ ο κ. Κουφογάος συμπλήρωσε με νόημα ότι «δεν εξαρτώνται όλα από τα χρήματα αλλά και από την διάθεση την βούληση του καθενός μας ώστε να ενεργοποιήσουμε το συντομότερο το 1ο φαρμακοτριβείο στην παραγωγή των βοτάνων».

www.eirinika.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.