Προκαλούν οι Τούρκοι: Όμηρος και Ηρόδοτος γεννήθηκαν στη χώρα μας!

byzantini aytokratoria

Χρήστης του twitter φωτογράφησε απόσπασμα τουριστικού φυλλαδίου σε αεροπλάνο, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι ο Όμηρος, ο Θαλής, ο Ηρόδοτος γεννήθηκαν στην Τουρκία!!!!!!

tourkiki athliotita

Μεταφράζουμε: «Στην Τουρκία γεννήθηκαν άνδρες και πόλεις, ισχυρά σύμβολα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όπως ο Θαλής, ο Ηρόδοτος, ο Διογένης, ο Όμηρος, η Τροία, η Πέργαμος, η Έφεσος.

Η Νίκαια, η τρίτη ιερή πόλη του χριστιανισμού, μετά την Ιερουσαλήμ και το Βατικανό, βρίσκεται στην Τουρκία. Το όνομα της Ευρώπης άλλωστε, προέρχεται από την πριγκίπισσα των Φοινίκων Ευρώπη, που σημαίνει “Εκεί που ο ήλιος δύει”…».

Εφόσον γεννήθηκαν στην Τουρκία, κύριοι, δε θα πρέπει να είχαν και ονόματα στη γλώσσα της χώρας από την οποία κατάγονται; Μήπως το βρίσκετε περιττό;

www.newsbomb.gr

Το δικό μας σχόλιο: Θα έπρεπε να γνωρίζαμε από το ρεπορτάζ ποιος έχει την ευθύνη για το τι γράφεται μέσα στο φυλλάδιο. Σε όσους “φιλοτέχνησαν” το παραπάνω πόνημα έχουμε να πούμε τα εξής: Ή ο ρατσισμός σας κάνει ανιστόρητους ή η έλλειψη κοινής λογικής. Σε αυτό το χώρο, που σήμερα ονομάζεται Τουρκία και κάποτε ήταν η Μικρά Ασία, μεγαλούργησαν λαοί και ανέπτυξαν αξιοθαύμαστο πολιτισμό! Αυτό είναι γνωστό σε όλους, όπως γνωστοί είναι και οι λαοί που δημιούργησαν τον Πολιτισμό. Μόνο που δεν ήσασταν εσείς!!!! Κολακεύετε το εαυτό σας αν υποστηρίζετε ότι τα “ισχυρά σύμβολα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού” είναι τουρκικά δημιουργήματα (!) Ούτε οι Έλληνες ούτε οι Φοίνικες ήταν Οθωμανοί ή Σελτζούκοι Τούρκοι! Μήπως μπορείτε να μας πείτε, πού κατοικούσε η φυλή σας την αντίστοιχη ιστορική περίοδο και τον Πολιτισμό που δημιούργησε; Αν σέβεστε τη φυλή σας και τον εαυτό σας να παρουσιάζετε την ιστορία σας όπως πραγματικά είναι και να μην την εξωραΐζετε  καπηλευόμενοι τα αξιόλογα δημιουργήματα άλλων! Ωστόσο, επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι, αυτή την κίνηση πλαστογραφίας της ιστορίας, την εξηγούμε ως έκφραση θαυμασμού!

Facebook Comments

POST A COMMENT.