Με τις ευχές όλων μας: Αναχώρησε για Αννόβερο ο 15χρονος μαθητής!

XL

Μετά από τρία εκρηκτικά χρόνια, χρειάστηκε μια μόνο κίνηση για να ενώσει όλη την Ελλάδα. Η χειρονομία των μαθητών του λυκείου Δεμενίκων στην Πάτρα, που πρόσφεραν τα χρήματα της εκδρομής στο μικρό συμπατριώτη τους που πρέπει να χειρουργηθεί.

Τα παιδιά έδωσαν μάθημα ζωής, αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης. Μόνο οι μαθητές όλων των σχολείων της Πάτρας κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 25.000 ευρώ.

Ο μαθητής θα μεταφερθεί σε ειδική και εξειδικευμένη μονάδα νοσηλείας στο International Neuroscience Institute στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Το αγόρι πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, πάθηση η οποία δεν μπορεί, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο.

Με ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα μεταφερθεί από την Πάτρα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Άραξο και από εκεί, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, θα μεταφερθεί στο Αννόβερο, όπου εδρεύει το εξειδικευμένο Κέντρο.

Έχουν ληφθεί όλα μέτρα ασφαλείας προκειμένου το παιδί να μεταφερθεί από το νοσοκομείο στο αεροδρόμιο του Αράξου. Θα το συνοδεύουν ο νευροχειρουργός θεράπων ιατρός του Βασίλης Παναγιωτόπουλος, που το αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή και θα λάβει μέρος και στην χειρουργική επέμβαση, κι ένας αναισθησιολόγος.

Θα πληρώσει τα έξοδα της νοσήλειάς του με τα χρήματα που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες, όχι μόνο της περιοχής αλλά όλης της Ελλάδας.

Θα επιστρέψει σε μια χώρα που απέδειξε ότι ο καλός της εαυτός είναι ακόμη εδώ, έτοιμος να ξυπνήσει από το λήθαργο όποτε χρειαστεί.

newsbomb.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.