Γιορτή του κλασικού αθλητισμού o 2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Aθήνας!

half3

Το ανοιξιάτικο πρωινό βοήθησε ιδιαίτερα στο να γεμίσει η πρωτεύουσα χαρούμενα πρόσωπα: μητέρες με παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, ακόμα και μικροί με ποδήλατα ή μωρά σε καρότσια, συνοδεία του μπαμπά και της μαμάς, έλαβαν μέρος στο 2ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, τον οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Χιλιάδες δρομείς ξεχύθηκαν στους δρόμους και στα σοκάκια της Αθήνας, με σλόγκαν «Έτσι θέλουμε την πόλη μας», και πέρασαν μια όμορφη Κυριακή.

half2

Περισσότεροι από 10.000 δρομείς συνολικά δοκίμασαν τις δυνάμεις τους τόσο στον Ημιμαραθώνιο όσο και στα 5 χλμ. και 3 χλμ. ή στα 600 μ. (αγώνας για τα ΑμεΑ).

Η μεγάλη γιορτή, που ξεκίνησε στις 09.00 από την πλατεία Συντάγματος, ολοκληρώθηκε στις 13.00 μπροστά στο Ζάππειο Μέγαρο.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Κώστας Πούλιος με 1.09.07 και η Μάγδα Γαζέα με 1.17.54 αναδείχθηκαν νικητές του 2ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

half1
Τη δεύτερη θέση στους άνδρες κατέκτησε ο Γιώργος Καραβίδας με χρόνο 1.10.10 και την τρίτη ο Αντώνης Παπαδημητρίου με 1.12.12.

«Υπερεκτίμησα τις δυνάμεις μου και υποτίμησα τη διαδρομή. Είχε αρκετή ζέστη που μας ταλαιπώρησε, παρ’ όλ’ αυτα βγήκε μια καλή επίδοση. Αντιμετωπίζω αρκετές δυσκολίες τον τελευταίο καιρό, και με την προπόνηση και οικονομικές. Το οικονομικό κίνητρο για αυτόν τον αγώνα ήταν εξίσου σημαντικό όσο και το αγωνιστικό» δήλωσε ο Κώστας Πούλιος λίγα λεπτά μετά τη νίκη του.

Ο Γιώργος Καραβίδας δήλωσε: «Ήταν ένας καλός αγώνας. Είχε αρκετή ζέστη και αυτό με ταλαιπώρησε, ωστόσο άξιζε τον κόπο να πάρεις μέρος σε αυτή τη γιορτή».

Ο τρίτος νικητής Αντώνης Παπαδημητρίου είπε μετά το πέρας του αγώνα: «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου. Στόχος μου σε κάθε αγώνα είναι να βελτιώνομαι».

half4

Στις γυναίκες δεύτερη τερμάτισε η Ντενίζ Δημάκη με 1.22.23 και τρίτη η Παναγιώτα Βλαχάκη με 1.24.17.

Η Μάγδα Γαζέα -η μεγάλη νικήτρια- δήλωσε: «Ήταν ένας αγώνας προπόνησης ενόψει των διοργανώσεων που θα ακολουθήσουν, όπου θα κυνηγήσω το όριο στον Μαραθώνιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας. Η διοργάνωση αυτή είναι αντίστοιχη του Μαραθωνίου. Πραγματικά είδαμε χαμόγελα στην πόλη».

«Δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα» χαρακτήρισε τη διαδρομή η Ντενίζ Δημάκη, που ήρθε δεύτερη. «Είναι ωραίο να τρέχεις στο κέντρο της πόλης, φαίνεται ότι ευχαριστήθηκε και ο κόσμος». Το Σάββατο η Ντενίζ Δημάκη θα τρέξει στον Μαραθώνιο του Μιλάνου.

Ο 2ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας ξεκίνησε με επιτυχία στην πλατεία Συντάγματος στις 09.00. Χιλιάδες δρομείς είχαν από νωρίς κατακλύσει τη λεωφόρο Αμαλίας, για να ξεχυθούν στο κέντρο της Αθήνας μόλις έδωσε την εκκίνηση μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο Κώστας Παναγόπουλος.

Λίγα λεπτά αργότερα, μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο τερμάτισαν οι νικητές του αγώνα των 3 χλμ. Πρώτος αναδείχθηκε ο Διομήδης Μπακατσέλος με χρόνο 9.03, δεύτερος ο Τζώρτζης Ξυπολυτίδης με 9.26 και τρίτος ο Χρήστος Παπαγιάννης με 9.53. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Ανυφαντή με 12.17, δεύτερη η Έλενα Μπάμπου με 12.42 και Τρίτη η Χριστιάνα Καραντώνη με 13.04.

 

zougla.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.