Έξι ελληνικά νησιά του Ιονίου αγόρασε ο εμίρης του Κατάρ!

emiris

Τελικά, ο εμίρης του Κατάρ,  Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani, γνωστός και ως ο εμίρης με τις παντόφλες, απέκτησε αυτό που ήθελε τόσο πολύ: το δικό του ελληνικό παράδεισο επί…έξι!

Οι γραφειοκρατικές δυσκολίες  για την απόκτηση της νήσου Οξυά ξεπεράστηκαν και από προχθές, το ελληνικό νησάκι, με τις υπέροχες παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά, ανήκει στον γαλαντόμο εμίρη, ο οποίος κατέβαλε το ποσό των 4.900.000 ευρώ.

Το νησάκι Οξυά ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων. Βρίσκεται στις εκβολές του Αχελώου ποταμού, δυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ανατολικά της Ιθάκης στην οποία ανήκει διοικητικά.

Ωστόσο, ο εμίρης του Κατάρ δεν αρκέστηκε μόνο στην αγορά της Οξυάς. Απέκτησε 5 ακόμη νησιά του Ιονίου.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο της Ιθάκης, Ιωάννη Κασσιανό: «Ο εμίρης αγόρασε 6 νησιά. Τα πλήρωσε και καληνύχτα, τελειώσαμε με αυτό. Εκτός από την Οξυά και τα υπόλοιπα 5 νησιά είναι από το σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων, για τα οποία πλήρωσε 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Η Οξυά είναι 5.000 στρέμματα και 1600 στρέμματα είναι τα υπόλοιπα 5″.

Θέλει να κτίσει παλάτι, με 250 τετραγωνικά … τουαλέτα! 
“Ο εμίρης θέλει να χτίσει ένα παλάτι. Όταν στην πολεοδομία του είπαν ότι μόνο 250 τετραγωνικά μπορεί να χτίσει, τους απάντησε ότι 250 τετραγωνικά θέλει να είναι μόνο η τουαλέτα το!, αποκάλυψε ο Δήμαρχος Ιθάκης.

Έχει 24 παιδιά και θέλει να αγοράσει ένα νησί για κάθε παιδί! 
“Ο εμίρης έχει 24 παιδιά και θέλει να αγοράσει ένα νησί για κάθε παιδί. Εμείς έχουμε 18 νησιά γύρω από την Ιθάκη. Αυτός έχει 24 παιδιά. Μας λείπουν 6 νησιά, αλλά υπάρχουν και άλλα νησιά… θα τα μπαλώσουμε” δήλωσε ο Δήμαρχος.

Ο εμίρης υποσχέθηκε να λύσει το θέμα της υδροδότησης στην Ιθάκη
“Μου είχε υποσχεθεί πριν κλείσει η συμφωνία ότι αν προχωρήσει η αγορά, θα μας φέρει όσο νερό θέλουμε στην Ιθάκη, εμείς γκαγκανιάζουμε το καλοκαίρι για νερό, εμείς δεν έχουμε νερό να ρίξουμε στα λουλούδια μας, ρίχνουμε εμφιαλωμένο. Μας είπε λοιπόν ότι θα δώσει μόνιμη λύση στο θέμα της υδροδότησης. Θα ωφεληθούμε και εμείς σίγουρα και η τοπική κοινωνία. Αυτός θέλει να χτίσει τόσα παλάτια, που ξέρετε μπορεί να χτίσει και του δημάρχου ένα παλάτι”, …. λέει με χιούμορ ο κύριος Κασσιανός.

 

Πηγή: newsit

Facebook Comments

POST A COMMENT.