Ο Καθηγητής Δημήτριος Κουρέτας μιλά για την επίδραση της νηστείας στην υγεία

koyretas

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνουν οι Αμαρυλλίδες D421 – Daughters of Penelope – AHEPA, με ομιλητή τον Καθηγητή Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών & Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Δημήτριο Κουρέτα, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με θέμα: «Επίδραση της νηστείας στην υγεία: Νέα ερευνητικά δεδομένα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:30 (Πανεπιστημίου 11) και η είσοδος επιτρέπεται μόνο μετά από πρόσκληση.

Τόσο το πάντα επίκαιρο θέμα της ομιλίας όσο και ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας επιστήμονας, Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος ψηφίστηκε από έξι, παγκόσμιας φήμης νομπελίστες για την είσοδό του στην Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών (World Academy Of Sciences), κάνουν την εκδήλωση να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από ειδικούς και κοινό.

Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού.

Το έργο του Καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα 

Ο κύβος ερρίφθη - Πράσινο φως σε Δ. Κουρέτα από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας - TheNewspaper.gr

Ο Πανεπιστημιακός και πολιτικός (εκλεγμένος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας από τον Οκτώβριο του 2023), Δημήτρης Κουρέτας, είναι μέλος ΔΕΠ στο γνωστικό αντικείμενο της Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών & Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου. Έχει εκπονήσει, μαζί με συνεργάτες του, περισσότερες από 280 ερευνητικές εργασίες σε ξένα έγκριτα περιοδικά και σε διεθνή συνέδρια. Το έργο του αυτό, μέχρι σήμερα, έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης και έχει λάβει σχεδόν 13.200 διεθνείς αναφορές με h-index: 64. Η ερευνητική εργασία του, με τίτλο «Lipid peroxidation and tissue damage», στο περιοδικό In Vivo, έχει λάβει >600 αναφορές.

Το έργο του έχει ευρέως αναγνωρισθεί και δημοσιευθεί σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης. Έχει επίσης ασχοληθεί με θέματα που σχετίζονται με τους τοξικούς παράγοντες και την επίδρασή τους στη δημόσια υγεία. Έχει συγγράψει 4 βιβλία για θέματα διατροφής, με πιο χαρακτηριστικό το «Τρώμε και ομορφαίνουμε» (2018), όπου εξερευνά την επίδραση ελληνικών τοπικών συνταγών στην υγεία. Επιπλέον, έχει αρθρογραφήσει με εκλαϊκευμένα άρθρα για την ενημέρωση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν σε ποιοτικά τρόφιμα και σε θέματα σωστής και υγιεινής διατροφής.

To οξειδωτικό στρες, η παγκόσμια διάκριση του Καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, η ανάρτηση και τα σχόλια που έπεσαν «βροχή» - e-thessalia.gr

Έχει λάβει τιμητική διάκριση για την καινοτομία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα “Education Leaders Awards” ως αναγνώριση της αριστείας για τις εργασίες του στον τομέα των τροφίμων και της διατροφής.

Είναι Associate Editor στο επιστημονικό περιοδικό Food and Chemical Toxicology και επίσης, τακτικό μέλος της συντακτικής επιτροπής στο έγκριτο διεθνές περιοδικό Environmental Research. Υπήρξε ο ιδρυτής και σήμερα είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της spin-off εταιρείας, του Παν. Θεσσαλίας, FoodOxys, η οποία έχει ως αντικείμενο τη λειτουργική διατροφή. Από το 2019, είναι μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών.

Συχνά παρεμβαίνει στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης για θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη αλλά και για θέματα των ΑΕΙ.

Οι Αμαρυλλίδες D421 – Daughters of Penelope – AHEPA 

photo2022

Οι «Θυγατέρες της Πηνελόπης» (DAUGHTERS OF PENELOPE) είναι η γυναικεία οργάνωση της AHEPA (ιδρύθηκε το 1929 στο Σαν Φρανσίσκο).

Το τμήμα ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ – D421 – ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ,   ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια στην Αθήνα και έχει φιλανθρωπικό και μορφωτικό χαρακτήρα. Υποστηρίζει πολλά ιδρύματα που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες τις κοινωνίας μας (αυτιστικά άτομα, παιδιά που ζουν εκτός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος με εισαγγελική εντολή, γηροκομεία, κ.λπ.) ενώ πρόσφατα ξεκίνησε τον θεσμό των υποτροφιών για φερέλπιδες νέους και μαθητές ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους όπως τους αξίζει. Η χρηματοδότηση αυτών των δράσεων επιτυγχάνεται με τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις του σωματείου και με προσφορές και δωρεές των μελών και των φίλων του. Παράλληλα οι «Αμαρυλλίδες» διοργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές εξόδους, υλοποιώντας τους επιμορφωτικούς σκοπούς της οργάνωσης.

amar. logo

Facebook Comments

Comments are closed.