Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca 2023, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στη Ρώμη

Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca-
Το Ίδρυμα Vexillum και τα Διεθνή Βραβεία Vexillum Giuseppe Sciacca θα πραγματοποιήσουν και φέτος τις βραβεύσεις διεθνών προσωπικοτήτων, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, στις 17:30, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana, στην πόλη του Βατικανού, στη Ρώμη, με την παρουσία του Εξοχότατου Καρδιναλίου Ryamond Leo Burke, Επίτιμου Προέδρου του Ιδρύματος “Vexillum”, καθώς και εκκλησιαστικών, πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και εκπροσώπων του Διπλωματικού Σώματος διαπιστευμένων στην Αγία Έδρα και το Quirinale. 
Αξιοσήμαντες προσωπικότητες και νέοι – φαινόμενα στα Διεθνή Βραβεία «Giuseppe Sciacca»
Ειδικότερα, από την Ελλάδα βραβεύονται:
  • Διεθνές Βραβείο Ιατρικής Επιστήμης: Καθηγητής Παιδιατρικής – Ενδοκρινολογίας ΕΚΠΑ, Γεώργιος Χρούσος
  • Διεθνές Βραβείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ανδρέας Αλικανιώτης (20 ετών) & Άγγελος Τσιαμούρας (19 ετών) 
  • Διεθνές Βραβείο ad memoriam: Φώτης Πονηρός
 Οι Έλληνες 'πρωταγωνιστές' στα Διεθνή Βραβεία G. Sciacca 2014 στο Βατικανό - 104fm.gr
Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους και υψηλού επιπέδου θεσμούς παγκοσμίως. Με γνώμονα τον πολιτισμό και με βάση τη φιλία των λαών και των εθνών, ο θεσμός αυτός έχει ως στόχο μια σειρά δράσεων για τη διάδοση του πολιτισμού, της επιστήμης, της οικολογίας, την κοινωνική προσφορά, την υπεράσπιση των ανθρώπινων αξιών, την ενίσχυση του εθελοντισμού. Επιπλέον συμβάλλει στην ανάδειξη νέων επιστημόνων και καλλιτεχνών στο χώρο που ο καθένας διαπρέπει.
Εικόνες από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca στο Βατικανό - 15minutes

Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca έχουν έδρα τη Ρώμη και η κορυφαία εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο Βατικανό στα τέλη κάθε έτους. Από το 2002 απονέμουν τιμητικά διπλώματα σε εξέχουσες προσωπικότητες ανά τον κόσμο αλλά και υποτροφίες και χορηγίες σε νέους κάτω των 35 ετών, που διακρίνονται για μια καινοτόμο ιδέα τους ή ένα ξεχωριστό επίτευγμα στον επιστημονικό, καλλιτεχνικό, αθλητικό ή κοινωνικό τομέα. Επίτιμος Πρόεδρος των Βραβείων είναι ο Καρδινάλιος Raymond Leo Burke, Πρόεδρος ο Αιδ. Καθηγητής Bruno Lima και Γενική Γραμματέας η Ελληνίδα Βασιλική Μπαφατάκη.

ΤΑ «ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ» ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΜΠΑΦΑΤΑΚΗ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ! - Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης

Έλληνες που έχουν διακριθεί στα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca έως σήμερα είναι: ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, η νυν Γενική Γραμματέας των Βραβείων, αρχαιολόγος – επικοινωνιολόγος Βασιλική (Βίκυ) Μπαφατάκη, ο Καθηγητής Αρχαιολογίας και Διευθυντής Ανασκαφών και Αναστηλώσεων στην Αρχαία Μεσσήνη Πέτρος Θέμελης, η καθηγήτρια του ΕΜΠ, Αντωνία Μοροπούλου, για το έργο της στον Πανάγιο Τάφο, και πολλοί άλλοι.

Εμβληματική η «Ελληνική επιστήμη» στα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca 2019 στο Βατικανό - Newsbomb - Ειδησεις - News

Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και από το Φεβρουάριο του 2012 λειτουργεί η Ελληνική Γραμματεία που επικουρεί πλήρως εκείνη της Ρώμης και  η συμβολή και  οι δράσεις της δεν περιορίζονται μόνο επί Ελληνικού εδάφους, αλλά είναι διεθνούς εμβέλειας.

Facebook Comments

Comments are closed.