Πέντε Έλληνες νεκροί στη Λιβύη

stratiotes-livii

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι νεκροί κατά το τροχαίο στην ελληνική αποστολή στη Λιβύη είναι πέντε. Συγκεκριμένα, το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό και έπιασε φωτιά στην πόλη Ντέρνα. Την ίδια ώρα, παραμένει αδιευκρίνιστο αν, και πόσοι, τραυματίες υπάρχουν από την αποστολή, η οποία είχε φτάσει το πρωί της Κυριακής στη βορειοαφρικανική χώρα. Στη Λιβύη ήδη βρίσκεται C-130, με το οποίο θα επαναπατριστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί. 

Λιβύη: Πέντε Έλληνες νεκροί στο τροχαίο της ανθρωπιστικής αποστολής -  Newsbomb - Ειδησεις - News

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ που επικαλείται η ΕΡΤ, η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη. Το λεωφορείο που μετέφερε 19 μέλη της ελληνικής αποστολής, τα 16 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, συγκρούστηκε μετωπικά με το φορτηγό. Δύο υγειονομικοί κι ένα στέλεχος των Ειδικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους.

Τραγωδία στη Λιβύη: Πέντε οι Έλληνες νεκροί από το δυστύχημα | Liberal.gr

Σύμφωνα με το Mega, το C-130 προσγειώθηκε στην Ελευσίνα μεταφέροντας 13 τραυματίες, οι πέντε εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα, σε λίγη ώρα απογειώνεται από τη Βεγγάζη το C-27 με πέντε νεκρούς.

  • «Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα. Σε συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της».

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ με μεγάλη καθυστέρηση τα μεσάνυχτα της Κυριακής έκανε λόγο για 3 νεκρούς και δύο αγνοούμενους

Facebook Comments

Comments are closed.