Νέος υπουργός Ναυτιλίας ο Χρήστος Στυλιανίδης μετά την παραίτηση Μ. Βαρβιτσιώτη

Χ. Στυλιανίδης

 Μετά τον σάλο και τις δηλώσεις που προκάλεσαν κατακραυγή στην υπόθεση της δολοφονίας του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπέβαλε την παραίτησή του από υπουργός Ναυτιλίας. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο Χρήστος Στυλιανίδης θα είναι ο αντικαταστάτης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης παραδέχεται για πρώτη φορά ότι δολοφονήθηκε ο Αντώνης Καργιώτης από μέλη του πληρώματος στο Blue Horizon και αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε, προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα το θύμα με τους θύτες. Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει. Γι’ αυτό και υπέβαλα στον Πρωθυπουργό την παραίτησή μου. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του».

“Η δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη από μέλη του πληρώματος στο Blue Horizon μας έχει συγκλονίσει όλους. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι Έλληνες ναυτικοί -παραβιάζοντας τους πανάρχαιους κανόνες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα- έσπρωξαν και εγκατέλειψαν έναν άτυχο νέο στα θολά νερά του λιμανιού του Πειραιά.

Μίλησα με την οικογένεια του Αντώνη και τους μετέφερα την συμπαράστασή μας στον πόνο τους. Τους υποσχέθηκα ότι ο Αντώνης δεν θα ξεχαστεί και ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσω τη μνήμη του, αποδίδοντας δικαιοσύνη στο μέτρο που μου αναλογεί.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, παρέπεμψα τα υπεύθυνα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο, ολοκληρώνοντας τις από το νόμο αρμοδιότητες που έχω για τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών σε αυτούς που φταίνε. Ελπίζω και η Ελληνική Δικαιοσύνη σύντομα να οδηγήσει τους πραγματικούς αυτουργούς στο εδώλιο, όπως τους αρμόζει.

Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του”.

Facebook Comments

Comments are closed.