Δηλώσεις Δένδια για στενή συνεργασία με το Ισραήλ

Δενδιας-Ισραήλ

Τις άριστες σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, με κοινό στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, επιβεβαίωσαν σήμερα ο Νίκος Δένδιας και ο ομόλογός του Ιώβ Γκάλαντ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Ισραήλ. Η συνάντηση των δύο ανδρών «έκρυβε» ειδήσεις σε ότι αφορά τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και την προοπτική εμβάθυνσης των ελληνοισραηλινών σχέσεων σε ότι αφορά τη συνεργασία των δύο χωρών ειδικά στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

«Έχουμε δημιουργήσει ισχυρές συμμαχίες, με το Ισραήλ και με άλλες χώρες, με τις οποίες συμμεριζόμαστε το όραμα, δηλαδή να μπούμε σε μια νέα εποχή σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας εκφράζοντας παράλληλα τη «βούληση της Αθήνας να οικοδομήσει ένα αμυντικό οικοσύστημα παρόμοιο με αυτό των Ισραηλινών».

 «Είμαι αποφασισμένος να εμπλουτίσω την αμυντική βιομηχανική μας συνεργασία, προς κοινό όφελος των χωρών, των κοινωνιών και των οικονομιών μας. Θα ήθελα να υπάρξει πολύ στενή συνεργασία με το Ισραήλ στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, και να γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί παρόμοιο οικοσύστημα, όμοιο με το δικό σας, μεταξύ των αμυντικών δυνάμεων, των Υπουργείων, και των σχετικών εταιρειών, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους αμυντικούς μας στόχους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας μετά το πέρας των συνομιλιών με τον Ιώβ Γκάλαντ.

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στο θέμα αυτό επεσήμανε με έμφαση ότι στη διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τον Νίκο Δένδια  «συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών και μεταξύ των αμυντικών εγκαταστάσεων».

13-min
12-min

Παίρνοντας τον λόγο ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε προσωπικά τον Ιώβ Γκάλαντ για την για την πολύτιμη συνεισφορά του και τον ηγετικό του ρόλο σε ότι αφορά τη δημιουργία μιας ισχυρής αμυντικής σχέσης με την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του Ιώβ Γκάλαντ κάνει διακοπές στην Κέρκυρα γεγονός το οποίο ανέφερε στις δηλώσεις του ο Νίκος Δένδιας καλώντας τον Γκάλαντ να επισκεφθεί και ο ίδιος το νησί των Φαιάκων και τους φιλοξενήσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
08-min
07-min

Η συνάντηση Δένδια – Γκάλαντ είχε και μηνύματα προς την Άγκυρα για την αναθεωρητική της πολιτική.

05-min

O υπουργός Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ Ιωβ Γκαλάντ, δήλωσε ότι τόσο το Τελ Αβίβ όσο και η Αθήνα στέλνουν «σήμερα ένα καθαρό μήνυμα τόσο σε φίλους όσο και σε εχθρούς και ότι Ισραήλ και Ελλάδα συνεργάζονται από κοινού για την επίτευξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχής μας. Η συνεργασία μας, μαζί με τον κοινό εταίρο μας την Κύπρο είναι στην πραγματικότητα μια υπόσχεση στα έθνη μας, μια υπόσχεση ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

06-min

«Η Ελλάδα πάντοτε αντιτίθεται – είναι θέμα αρχής – σε κάθε προσπάθεια να μεταβληθούν τα σύνορα με τη χρήση ισχύος και θεωρεί ότι ο επιθετικός αναθεωρητισμός είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας» τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας στις δηλώσεις του.

Facebook Comments

Comments are closed.