Πώς θα ψηφίσουν οι απόδημοι στις 25 Ιουνίου

ψήφος ομογενών

Επιπλέον των 22.857 εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, στις δεύτερες εκλογές θα μπορούν να ψηφίσουν περίπου 7.000 επιπλέον ψηφοφόροι, οι οποίοι έκαναν ετεροχρονισμένα την αίτηση. 

Η αύξηση των εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού ενδέχεται να αυξήσει και τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων, καθώς για να δημιουργηθεί χρειάζεται μίνιμουμ 40 ψηφοφόρους.

Οι Ελληνες του εξωτερικού θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μία ημέρα πριν από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, όπως έγινε και στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Αναλυτικότερα:

🇬🇷🗳️Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας έχει αναλάβει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την υλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας για τους Έλληνες του Εξωτερικού.
🌍Οι Έλληνες εκλογείς στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν και πάλι μία μέρα νωρίτερα από τη διεξαγωγή της εκλογής στην Ελλάδα, δηλαδή ψηφίζουν το Σάββατο 24 Ιουνίου από τις 7.00 το πρωί έως τις 19.00 τοπική ώρα κάθε χώρας.
⚠️Στις επικείμενες εκλογές της 24ης Ιουνίου 2023:
❌ΔΕΝ ισχύουν τα παλιά ψηφοδέλτια των εκλογών της 20ης Μαΐου 2023. Οι βουλευτικές θα διεξαχθούν με ΝΕΑ ψηφοδέλτια επικρατείας.
❌ΔΕΝ βάζουμε σταυρό στα ψηφοδέλτια επικρατείας των κομμάτων. Εξάλλου, στα παραβάν των εκλογικών τμημάτων που θα δημιουργηθούν δεν θα υπάρχει στυλό.
🔎 Μάθε που Ψηφίζεις: https://mpp.ypes.gov.gr/#/

Facebook Comments

Comments are closed.