Ακυρώνονται πτήσεις στη Γαλλία εξαιτίας των κινητοποιήσεων για το συνταξιοδοτικό

Γαλλία-πτήσεις

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) στη Γαλλία ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν το 33% των πτήσεών τους την Κυριακή στο αεροδρόμιο Παρίσι – Ορλί και το 20% τη Δευτέρα εξαιτίας της απεργίας που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

Αυτές οι προληπτικές ακυρώσεις θα αφορούν επίσης την Κυριακή το 20% των πτήσεων στα αεροδρόμια Λιόν-Σεντ-Εξιπερί και Μασσαλίας-Προβηγκίας. Σ’ αυτό το τελευταίο αεροδρόμιο, οι εταιρείες θα ακυρώσουν επίσης το 20% του προγράμματός τους για τη Δευτέρα.

Για να προσαρμόσει τον όγκο των πτήσεων με τον αριθμό των ελεγκτών που παραμένουν στις θέσεις τους και να αποφύγει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, η DGAC είχε ήδη απαιτήσει από τους αερομεταφορείς να ματαιώσουν σήμερα το 30% των πτήσεών τους στο Ορλί και το 15% αύριο, Σάββατο.

Πού αλλού θα επηρεαστούν οι πτήσεις

Εξάλλου μια πτήση στις πέντε θα ματαιωθεί στα αεροδρόμια Μασσαλίας-Προβηγκίας, Μπορντό-Μερινιάκ και Λιόν-Σεντ-Εξιπερί, τόσο σήμερα όσο και αύριο, Σάββατο.

Αυτές οι κινητοποιήσεις έχουν αντίκτυπο στο σύνολο της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη.

Εξαίρεση αποτελούν οι καθυστερήσεις κατά σχεδόν 50 λεπτά στις αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο Τουλούζης-Μπλανιάκ και 45 λεπτών στις αφίξεις στο αεροδρόμιο του Μπορντό και σ’ εκείνο της Βασιλείας-Μυλούζης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments

Comments are closed.