«Προοπτικές του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα»: Εκδήλωση των Ελλήνων Αποφοίτων του LSE 

Ιατρικός Τουρισμός-1

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τις «Προοπτικές του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα» διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύλλογος αποφοίτων του London School of Economics (LSE), με τη συμμετοχή διακεκριμένων και νέων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. 

τουρισμός υγείας

Το επίπεδο της συζήτησης ήταν ιδιαίτερα υψηλό και ακούστηκαν ιδέες και προτάσεις με σκοπό την εδραίωση της χώρας μας ως ηγέτιδα δύναμη στον Ιατρικό Τουρισμό.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, όρθια άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Βασίλης Αποστολόπουλος, απόφοιτος του LSE.

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα και όρθια άτομα

Η αναμενόμενη ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού μετά την πανδημία

Τα δεδομένα για την αναμενόμενη διεθνή έκρηξη του Τουρισμού Υγείας, του Τουρισμού Ευεξίας και του Ιατρικού Τουρισμού μετά την πανδημία προβλέπουν:

  • σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 12,5% από το 2023 έως το 2030 στην Παγκόσμια αγορά Τουρισμού Ευεξίας, από τα 814,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.
  • ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 11,59% από το 2023 έως το 2032 για τον Ιατρικό Τουρισμό, από τα από τα 115,6 δις, δολάρια που αποτιμήθηκε το 2022.

Τα δεδομένα παρουσίασε ο κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πλέον ως χώρα, ορατά και με αντίκρισμα, τη μετάβαση από την Ευκαιρία στην Επιτυχία της ανάπτυξης του κλάδου, βάσει στοχευμένων ενεργειών και στρατηγικής του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, που ενέτεινε τις πρωτοβουλίες του σε εθνικό επίπεδο την τελευταία τριετία.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, όρθια άτομα και κείμενο που λέει "LSE HELLENIC ALUMNI ASSOCIATION ONDON SCHOOL OF CONOMICS AND TICAL SCIEM"

Δύο σημαντικές πρωτοβουλίες: Νομοσχέδιο για τον Ιατρικό Τουρισμό & Ιατρική βίζα

Σε ό,τι αφορά τον Ιατρικό Τουρισμό, πρωταρχικοί μοχλοί της επέκτασης της παγκόσμιας αγοράς είναι η προσβασιμότητα και η οικονομική προσιτότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης υψηλής ποιότητας, όπως και η υποστήριξη από τις τοπικές κυβερνήσεις και τα γραφεία τουρισμού, ανέφερε ο κ. Πατούλης, και σημείωσε ότι με ενδιαφέρον αναμένεται το σχετικό Νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας. «Η εφαρμογή υποστηρικτικών κυβερνητικών πολιτικών, που ενθαρρύνουν την επέκταση της ιατρικής υποδομής και την ευκολότερη πρόσβαση διεθνών Ταξιδιωτών Υγείας, αναμένεται να τροφοδοτήσουν περαιτέρω τον κλάδο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, και χαιρέτισε στο σημείο αυτό την πρωτοβουλία του υφυπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την Ιατρική βίζα υγείας. 

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που κάθονται και όρθια άτομα

Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ

Ο κ. Πατούλης παρουσίασε στη συνέχεια τις πρωτοβουλίες και τη χάραξη της πολικής από την πλευρά του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας για τη διεθνή αναγνώριση του συνδυασμού που η Ελλάδα διαθέτει, της παροχής υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ευεξίας σε ιδανική συνέργεια με υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες. Μίλησε για τα Μνημόνια συνεργασίας που το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ έχει υπογράψει με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας,  τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την Enterprise Greece, ως Εθνικό Διαμεσολαβητικό Εταίρο για τη δικτύωση των ελληνικών και ξένων φορέων, που επιθυμούν να συστρατευτούν σε κοινές επιχειρηματικές δράσεις.

Γιώργος Πατούλης: «Η μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα, να κάνουμε προϊόν το ελληνικό πλεονέκτημα γνησιότητας της Υγείας και του Ευ ζην»

«Κατά την τελευταία παγκόσμια ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΛΙΤΟΥΡ, οι κορυφαίοι του κόσμου εμπειρογνώμονες αποδέχτηκαν την εισήγηση μας, να συνδεθεί ο Όρος της «Αυθεντικότητας» της Ευεξίας και του Ευ ζην με τον Προορισμό Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη Υγείας και Ευεξίας. Η μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα,  πιστεύω ακράδαντα,  είναι να κάνουμε το ελληνικό πλεονέκτημα γνησιότητας της Ευεξίας και της Υγείας, προϊόν», είπε ο Γ.Πατούλης κλείνοντας την ομιλία του.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, όρθια άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Ακολούθησε συζήτηση με θερμό εν διαφέρον από πλευράς των αποφοίτων του LSE στην Ελλάδα. Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος Κορίνα Γεωργίου, απόφοιτος επίσης του LSE.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που κάθονται, όρθια άτομα και εσωτερικός χώρος Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα, όρθια άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Facebook Comments

Comments are closed.