Τιμήθηκαν Ειρήνη Παππά και Βαγγέλης Παπαθανασίου στο «In Memoriam» αφιέρωμα των 95ων Όσκαρ

παπα-βαγγελης

Στο πλαίσιο του «In Memoriam» αφιερώματος, που κάθε χρόνο στην τελετή των βραβείων Όσκαρ παρουσιάζεται στη μνήμη των προσωπικοτήτων από τον χώρο του κινηματογράφου που έφυγαν από τη ζωή τη χρονιά που πέρασε, δεν θα μπορούσαν να λείπουν δύο από τους σπουδαιότερους Έλληνες καλλιτέχνες όλων των εποχών. 

Υπό τους ήχους του τραγουδιού «Calling All Angels» από τον βραβευμένο με Grammy μουσικό Λένι Κράβιτζ στη σκηνή παρουσιάστηκε το βίντεο-αφιέρωμα που περιελάμβανε μεταξύ άλλων τους Ρέι Λιότα (Ray Liotta), ‘Αντζελα Λάνσμπερι (Angela Lansbury), Ράκελ Γουέλς (Raquel Welch),Τζέιμς Κάαν (James Caan) και Τζίνα Λολομπριγκίτα (Gina Lollobrigida). 

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν, ως όφειλε, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και η Ειρήνη Παπά. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από την ζωή στις 17 Μαΐου 2022 στο Παρίσι ενώ η Ειρήνη Παπά στις 14 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους. Ο πρώτος, μάλιστα, είχε βραβευτεί με Όσκαρ το 1982 για τη συγκλονιστική μουσική της ταινίας “Οι δρόμοι της φωτιάς“.

«Αγγίξαν τις καρδιές μας, μας έκαναν να χαμογελάσουμε και έγιναν αγαπημένοι φίλοι, στους οποίους θα παραμένουμε πάντα αφοσιωμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο Τζον Τραβόλτα (John Travolta) ο οποίος προλόγισε το αφιέρωμα και ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος όταν αναφέρθηκε στην συμπρωταγωνίστρια του Ολίβια Νιούτον-Τζον (Olivia Newton-John).

Facebook Comments

Comments are closed.