ΗΠΑ: Κατέρρευσε και η Signature Bank

Signature Bank

Τον έλεγχο της Signature Bank, που εδρεύει στην Νέα Υόρκη ανέλαβε ο  εποπτικός φορέας του χρηματοπιστωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη (NYDFS) ενώ διαχειριστής της πτώχευσής της είναι η ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων (FDIC).

Ως την 31η Δεκεμβρίου 2022, στη Signature Bank ήταν αποταμιευμένο ποσό που αθροιστικά ανερχόταν σε 88,59 δισεκατομμύρια δολάρια, διευκρίνισε ο φορέας. Πρόκειται για τη δεύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, μετά τη Silicon Valley Bank, που καταρρέει σε μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ανακοινώθηκε, η FDIC ιδρύει μια “τράπεζα-γέφυρα” για τη διαχείριση των λογαριασμών των πελατών διασφαλίζοντας ότι θα λειτουργούν αδιάκοπα.

Παράλληλα, η ρυθμιστική αρχή θα αναζητήσει αγοραστή για τα περιουσιακά στοιχεία της.

Αιφνιδιαστική απόφαση – Εκροές καταθέσεων την Παρασκευή

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Bloomberg η απόφαση για το λουκέτο της Signature Bank αιφνιδίασε ακόμα και τους διαχειριστές της που ενημερώθηκαν λίγο πριν τις δημόσιες ανακοινώσεις.

Η τράπεζα αντιμετώπισε έναν χείμαρρο εκροών καταθέσεων την Παρασκευή, αλλά η κατάσταση είχε σταθεροποιηθεί μέχρι την Κυριακή σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που μίλησε στο πρακτορείο.

Η πρώτη “αντίδραση”

“Πιστεύω ότι αν μας επιτρεπόταν να ανοίξουμε αύριο, θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε – έχουμε ένα σταθερό χαρτοφυλάκιο δανείων, είμαστε ο μεγαλύτερος δανειστής στη Νέα Υόρκη ανέφερε το πρώην μέλος του Κογκρέσου, Barney Frank και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Signature Bank, γνωστός για τον νόμο Dodd-Frank, ο οποίος αναθεώρησε τον οικονομικό κανονισμό των ΗΠΑ στον απόηχο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. “Πιστεύω ότι η τράπεζα θα μπορούσε να συνεχίσει να υφίσταται ως επιχείρηση” πρόσθεσε.

Facebook Comments

Comments are closed.