Η Ελλάδα προωθεί εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προστατεύουν το περιβάλλον

Tilos

Σύμφωνα με τις πρόσφατες τάσεις, η Ελλάδα επενδύει σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στοχεύει στη συνεχώς αυξανόμενη αγορά ευεξίας, δήλωσε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, κατά την τελετή βράβευσης του προγράμματος EU ECO-TANDEM στο Μιλάνο της Ιταλίας. 

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ,  Άντζελα Γκερέκου (Photo: Visit Greece)

Η κα Γκερέκου είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργηθούν πολιτικές βιώσιμου τουρισμού και ταυτόχρονα να προωθηθούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προστατεύουν το περιβάλλον.

Ως Πρέσβης του Eco Tandem Europe, η κα Γκερέκου είπε ότι αειφορία σημαίνει να μπορείς να υποστηρίξεις και να διατηρήσεις τη μακροπρόθεσμη περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα και ανέφερε το φωτεινό παράδειγμα της νήσου Τήλου στην Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα Just Go Zero στην Τήλο

«Είναι ένα μικρό νησί στο Αιγαίο που έγινε πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, εφαρμόζοντας καινοτόμες λύσεις για περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα και σήμερα είναι το πρώτο νησί με μηδενικά απόβλητα στον κόσμο», τόνισε η πρόεδρος του ΕΟΤ.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού προχωρούν σε στοχευμένες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της σύναψης συμφωνιών με παράγοντες της αγοράς και των επενδύσεων στον Πράσινο Τουρισμό.

«Η εστίασή μας στην κυκλική οικονομία, τη διαχείριση των υδάτων, την προστασία της βιοποικιλότητας, την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, τον 12μηνο τουρισμό και τελικά τη διατήρηση της ταυτότητας της χώρας μας που την καθιστά μοναδικό προορισμό, είναι καθήκον μας προς τις μελλοντικές γενιές», είπε η κα Γκερέκου, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με έργα υποδομής και συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς.

Η ανάγκη μετάβασης προς τον φιλικό προς το περιβάλλον τουρισμό καταδεικνύεται στα ευρήματα της μελέτης που αποκαλύπτουν υψηλή ζήτηση για τέτοιου είδους ταξίδια. «Η αειφορία είναι η ύψιστη προτεραιότητα για τους περισσότερους ταξιδιώτες και γι’ αυτό η τουριστική βιομηχανία πρέπει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην προώθηση πιο αναγεννητικού, ηθικού και υπεύθυνου τουρισμού», είπε.

Facebook Comments

Comments are closed.