Βραβείο στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. για το παραμύθι «Η φίλη μου η ΝΙΑ.ΡΑ»

Η φίλη μου η ΝΙΑ.ΡΑ-1 - εξώφυλλο

Το 1ο βραβείο έλαβε η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α για το παραμύθι  «Η φίλη μου η ΝΙΑ.ΡΑ», στο ετήσιο διεθνές συνέδριο της EULAR PARE το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 19-21 Οκτωβρίου 2022 στις Βρυξέλλες. Το παραμύθι σύμφωνα με όλους τους συλλόγους ασθενών μελών της EULAR PARE πετυχαίνει το στόχο της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης  και της ευαισθητοποίησης των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών για τη Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα. 

Η φίλη μου η ΝΙΑ.ΡΑ»: Το βιβλίο που περιγράφει τη ζωή ενός παιδιού με Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα | Infokids.gr

Η συγγραφέας του βιβλίου, κα Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, με απλότητα λόγου και με αφηγηματική γραφή, μας κάνει κοινωνούς των καθημερινών προβλημάτων του παιδιού με Νεανική Αρθρίτιδα και της διαχείρισής της, ευαισθητοποιώντας δασκάλους, γονείς και το ευρύτερο κοινό. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να μεταδώσει σ’ όλους αλλά κυρίως στα παιδιά την αισιοδοξία και την ελπίδα.  Η πρωτότυπα θετική έκβαση, παράλληλα με την καλαίσθητη εικονογράφηση της Μαρίας Κρητικού και του Γιώργου Χρυσανθόπουλου πετυχαίνουν τον στόχο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης.

Η φίλη μου η ΝΙΑ.ΡΑ»: Το βιβλίο που περιγράφει τη ζωή ενός παιδιού με Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα | Infokids.gr

«8 χρόνια μετά το παραμύθι βραβεύεται στο EULAR PARE στις Βρυξέλλες με την στήριξη και τις προσπάθειες όλης της ομάδας μας», ανέφερε η κα Αθανασία Παππά.
«Είναι ένα βιωματικό αφήγημα, θέλοντας να δώσω το πιο αισιόδοξο μήνυμα στο τέλος σ’ όλα τα παιδιά που νοσούν  από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα. Φυσικά, όλο το διάστημα, από την έκδοση του και μετά, δε σταματήσαμε να κάνουμε δράσεις και να το μοιράζουμε δωρεάν με σκοπό να μάθουν όλοι ότι αυτά τα νοσήματα αφορούν και παιδιά. Τώρα, ήρθε η στιγμή, το παραμύθι να ταξιδέψει και εκτός της χώρας μας καθώς πολλοί σύλλογοι εξέφρασαν την επιθυμία για συνεργασία και μεταφορά του στη δική τους γλώσσα και χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραμύθι «Η φίλη μου η ΝΙΑ.ΡΑ» είναι μοναδικό στο είδος του».

Για το eposter συνεργάστηκαν οι: Αθανασία Παππά, Άρτεμις Μαργαρίτη και Νίκος Σελέκος.

Facebook Comments

POST A COMMENT.