«Το Βήμα»: Γιατί απολύθηκε ο Παναγιώτης Μίχος

Μίχος

Ανάρτηση με την οποία χαρακτηρίζει ως κτηνώδεις τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο πατέρας του (ο συλληφθείς παιδόφιλος Ηλίας Μίχος, βιαστής και μαστροπός της 12χρονης στον Κολωνό) και παράλληλα διερωτάται αν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη διαμαρτυρόμενος για την απόλυσή του από το «Βήμα», έκανε στο Facebook ο Παναγιώτης Μίχος. Στην ανάρτηση του δημοσιογράφου απάντησε η διεύθυνση της εφημερίδας και ο όμιλος Alter Ego, εξηγώντας ότι ο Παναγιώτης Μίχος γνώριζε τις πράξεις του πατέρα του και επίσης δεν αποδέχτηκε άλλη συμβιβαστική πρόταση που του έγινε από το τη διεύθυνση της εφημερίδας.

Ο δημοσιογράφος και γιος του Ηλία Μίχου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι φρικτές και κτηνώδεις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο πατέρας μου δεν χωρούν σε ανθρώπινο νου. Όμως υπάρχει οικογενειακή ευθύνη;
Οι περισσότεροι φαίνεται πως την υιοθετούν. Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, η διεύθυνση της εφημερίδας «Το Βήμα με απέλυσε. Με ταύτισαν με όσα κατηγορείται ο πατέρας μου.
Είμαι πολύ περήφανος που για δύο χρόνια ήμουν διπλωματικός συντάκτης του «Βήματος». Ήταν σπουδαία εμπειρία· την πέτυχα και την έζησα με τη δουλειά μου. Και είμαι περήφανος για αυτό!
Αν υπάρχουν κτήνη που κάνουν όσα ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες, φροντίστε να μη γίνεστε και εσείς κτήνη «σκοτώνοντας», απειλώντας ή καταστρέφοντας ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη».

Η ανακοίνωση της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ

«Δεν πήραμε αβασάνιστα, ούτε ελαφρά τη καρδία, την απόφαση διακοπής της συνεργασίας μας με τον κ. Παναγιώτη Μίχο.
Σεβόμαστε τους συνεργάτες μας και δεν δεχόμαστε λογικές ισοπεδωτικού στιγματισμού ανθρώπων με κριτήριο την οικογενειακή σχέση.
Σε αυτό το πλαίσιο, του ζητήσαμε ευλόγως να μείνει στο περιθώριο, μέχρις ότου διερευνηθεί πλήρως η όλη υπόθεση.
Και τούτο γιατί ο ίδιος αποδέχθηκε ότι εδώ και εβδομάδες γνώριζε για τη δράση του πατέρα του και εκ των πραγμάτων ήταν μέρος μιας προσπάθειας να αποσιωπηθεί η βαρβαρότητα σε βάρος της ανήλικης.
Μη αποδεχόμενος τη λογική και δίκαιη πρότασή μας, έθεσε εαυτόν εκτός ομίλου».

Όμιλος ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Facebook Comments

POST A COMMENT.