Η Google είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση ψηφιακών υποδομών στη χώρα μας.
Ο αμερικανικός όμιλος ενδέχεται να ανακοινώσει τη δημιουργία υποδομών cloud, μέσω των οποίων θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες και οι ταχύτητες στους πελάτες της, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και τη δημιουργία data centers ή τη δημιουργία σταθμών και κόμβων εντός υφιστάμενων.
Νωρίτερα, συνάντηση με τον πρόεδρο της Google Cloud International, Αντέρ Φοξ – Μάρτιν είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η επένδυση της Google θα φέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ έως το 2030 και 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας», ενώ την ίδια στιγμή προχωρά και η διαδικασία θωράκισης των προσωπικών δεδομένων. Η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά και ένα μέσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Χαρακτηρίζοντας ως σιωπηρή επανάσταση όσα συνέβησαν τα τελευταία τρία χρόνια με το gov.gr, ο Μητσοτάκης τόνισε πως «η αισιοδοξία είναι σημαντική γιατί σε βοηθάει να τολμάς πράγματα που πολλοί δεν θα έκανανεμείς τολμάμε και είμαι σίγουρος ότι θα σας έχουμε στο πλευρό μας».
Οι υποδομές cloud της Google
Η δημιουργία υποδομών cloud πάντως στην Ελλάδα συνδέονται με το ευρύτερο σχέδιο της εταιρείας για τη σύσταση ενός δικτύου υποθαλάσσιων οπτικών ινών, το οποίο συνδέει τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και το Ισραήλ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προβλέπεται και η ενεργοποίηση σειράς προγραμμάτων από τη Google που θα αφορούν στην ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας.
Μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού ή επαγγελματιών σε ψηφιακές δεξιότητες καθώς και προγράμματα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να προχωρήσουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και τη μεταφορά των ΙΤ υποδομών τους στο cloud.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο και αναδεικνύεται σταδιακά ως σημαντική «ψηφιακή πύλη» της Ε.Ε. καθώς πολλές εταιρείες προχωρούν στη δημιουργία ψηφιακών υποδομών/ data center.
Για παράδειγμα, η Lamda Hellix, η οποία ανήκει στον αμερικανικό όμιλο Digital Realty, πρόκειται να δημιουργήσει ακόμη δυο data center, ενώ συνεχίζεται και ο σχεδιασμός της Microsoft για τη δημιουργία τριών κέντρων δεδομένων σε Σπάτα και Κορωπί.
Επίσης, η Amazon Web Services έχει ανακοινώσει τη δημιουργία εγκατάστασης τοπικής ζώνης, μιας εκ των συνολικά 11 που σχεδιάζει να υλοποιήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη.
POST A COMMENT.