3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής: 9 έως 11 Οκτωβρίου στα Καμένα Βούρλα

3rd World Congress of Thermal Medicine

Το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής (3rd World Congress of Thermal Medicine) θα διεξαχθεί ως είθισται, στη χώρα μας, από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2022, στο Ξενοδοχείο Γαλήνη, στα Καμένα Βούρλα.

Στο Συνέδριο, θα συμμετάσχουν εξαίρετοι διεθνώς καταξιωμένοι ομιλητές, που θα παρουσιάσουν τις πιο πρόσφατες, επιστημονικά τεκμηριωμένες εξελίξεις πάνω στην Ιαματική Ιατρική, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, εργαστήρια και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.

Το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Κ.Ε. Ελλάδας, την Ιπποκράτειος Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής και με τη σημαντική αρωγή του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Θ. Σπανού.

Χορηγός επικοινωνίας του 3ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ιαματικής Ιατρικής είναι η Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (ΕΑΕΤΕ)*. 

2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής-1
*Η ΕΑΕΤΕ ήταν χορηγός επικοινωνίας και του
2ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ιαματικής Ιατρικής 
2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής-2

Από την αρχαιότητα, η υγεία, η ευεξία, η δύναμη και η ομορφιά είναι από τα πιο πολύτιμα αγαθά της ζωής. Ιδιαίτερα στην αρχαία Ελλάδα, η φροντίδα της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας ήταν σημαντικό μέρος του ελληνικού πολιτισμού, σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής, ο οποίος θεμελίωσε τις αρχές της Ιαματικής Ιατρικής.

Η Ιπποκράτειος Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής ιδρύθηκε το 2015, με στόχο την καθιέρωση και επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής ως συμπληρωματικής θεραπευτικής μεθόδου, με επιστημονική τεκμηρίωση των ιατρικών της εφαρμογών. Ελπιδοφόρα δεδομένα για την Ελλάδα είναι το νομικό και θεσμικό πλαίσιο, καθώς και η απόφαση της Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) το 2018 για ίδρυση Συμπληρωματικής Ιατρικής που ενσωματώνει την Ιαματική Ιατρική. Η συνεχιζόμενη έγκριση συνταγών από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έχει επιβεβαιωτικό ρόλο για τα αποτελέσματα των συμπληρωματικών θεραπειών του Θερμαλισμού.

Η Ιαματική Ιατρική, με την επιστημονική τεκμηρίωση υποστηρίζει τις θερμικές, μηχανικές, χημικές και ιδιαίτερα βιολογικές και ανοσολογικές επιδράσεις των θεραπευτικών φυσικών πόρων και έχει αναδειχθεί ως συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος της Κλασικής Ιατρικής. Οι θεραπευτικές μέθοδοι του Θερμαλισμού είναι: εξωτερική υδροθεραπεία (λουτροθεραπεία), ποσιθεραπεία, εισπνοθεραπεία, πηλοθεραπεία, αλατοθεραπεία, θαλασσοθεραπεία και βιομετεωρολογική θεραπεία.

Η Ιαματική Ιατρική ενημερωμένη από την εμπειρική κατάσταση στην επιστημονική με τεκμηριωμένες μελέτες στην Ελλάδα από το 2006, έχει θεραπευτικές δράσεις σε διάφορες παθήσεις του μυοσκελετικού, νευρολογικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερολογικού, ουρολογικού και ενδοκρινικού συστήματος καθώς και σε δερματολογικό, γυναικολογικό, αλλεργικές και ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις.

Θεραπευτικές εφαρμογές της Ιατρικής στις διάφορες ειδικότητες εφαρμόζονται με βάση έρευνες, ιατρικές μελέτες, διδακτορικές διατριβές και επιστημονικές εργασίες.
Η ιαματική ιατρική βοηθά τελικά όχι μόνο στη θεραπεία και αποκατάσταση της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας, αλλά συμβάλλει και στην διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης των ατόμων της 3ης και 4ης ηλικίας, εφαρμόζοντας πρότυπα μακροζωίας και ευεξίας, ως προληπτική μέθοδο.

Η προσπάθεια αυτή αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της σημερινής Ελλάδας που φιλοδοξεί ως χώρα να αποτελέσει ένα παγκόσμιο θέρετρο υγείας, medispa, όχι μόνο για ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις αλλά και ως Προληπτική Ιατρική, υπό την ιατρική επίβλεψη, πάντα από έμπειρους και διεθνώς καταξιωμένους γιατρούς.

Βασικός στόχος είναι να σταματήσει το «brain-drain» και να αναπτυχθεί το «brain-regain», με το σχετικό ενδιαφέρον διεθνώς να αυξάνεται καθώς οι ασθενείς αναζητούν αναβαθμισμένες υπηρεσίες ιατρικής θεραπείας, αποκατάστασης, αντιγήρανσης και ευεξίας.
Ουσιαστικό ρόλο παίζει η ίδρυση Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, με εξειδίκευση στην Ιαματική Ιατρική, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, καθώς και παρόμοιου προγράμματος e-learning.

Η προσπάθεια αυτή έχει απώτερο στόχο την ενσωμάτωση της Ιαματικής Ιατρικής ως μάθημα επιλογής στην Προπτυχιακή Εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής και επιπλέον ως Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση σε ανάλογα προγράμματα που σχετίζονται με διαφορετικές ειδικότητες.
Η οικονομική αξιολόγηση της καθιέρωσης και προβολής της Ελλάδας ως προορισμού ευεξίας και Τουρισμού Υγείας, ειδικά για ηλικιωμένους σε συνδυασμό με όλες τις θεματικές μορφές του τουρισμού ως clusters που προκαλούν υψηλές προστιθέμενες αξίες και νέες θέσεις εργασίας.

Καθοριστική είναι η συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνάν, της ELITOUR και Ιδρυτικού μέλους της Ιπποκράτειου Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Γ. Πατούλη, στην προώθηση και καθιέρωση διεθνώς του Τουρισμού Υγείας και της ΙαματικήςΙατρικής.
Με την εμπνευσμένη του ενέργεια δημιούργησε το Global Hippocrates Institute of Doctor’s και το International Health Center, διαμορφώνοντας εθνική πολιτική για την αναβίωση του Ιπποκράτειου πνεύματος, καθιερώνοντας την Ελλάδα να αναδειχθεί όχι μόνο ως θεραπευτικό αλλά ταυτόχρονα ως εκπαιδευτικό κέντρο Ιπποκράτειου Ιαματικής Ιατρικής και Κλασικής Ιατρικής. με ολιστική προσέγγιση, ξεκινώντας από το Νομό Αττικής ως το πρώτο θέρετρο υγείας και ιαματικό ιατρικό σπα για αναψυχή σώματος, ψυχής και πνεύματος.

*Από την περσινή συμμετοχή της ΕΑΕΤΕ στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής. 
2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής-3

 

 

2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής--4 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής-5

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.