Νικητής για 2η φορά ο Τσιτσιπάς στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο 

Τσιτσιπάς-Μόντε-Κάρλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) κέρδισε τον Ισπανό Νταβίντοβιτς-Φόκινα (No46) στον τελικό του τουρνουά του Μόντε Κάρλο με 2-0 σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα καταπληκτική εμφάνιση στο τουρνουά, όπωςακριβώς και πέρυσι, και μετά τον Αντρέι Ρούμπλεφ (2021) επιβλήθηκε σήμερα στον τελικό και του Αλεχάντρο Νταφίντοβιτς-Φοκίνα με 2-0 (6-3, 7-6 (3) και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου του 1000στού τουρνουά της ATP.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήγε στο Πριγκιπάτο με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του και το κατάφερε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, στον 20ό τελικό της καριέρας του. Με τη σημερινή, μετρά πλέον 8 τίτλους, και τον πρώτο μετά από 11 μήνες όταν κατάκτησε το τρόπαιο στη Λιόν.

Ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα ήταν μέχρι σήμερα νο46 στον κόσμο, αλλά από την αύριο (Μεγάλη Δευτέρα  18/04) θα αναρριχηθεί στο νο26. Τσιτσιπάς και Φόκινα είχαν συναντηθεί ξανά μέσα στο 2022, όταν στις 8/02 στο Ρότερνταμ, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να νικήσει με 2-1 τον 22χρονο αντίπαλό του και να προκριθεί στον 2ο γύρο του 500αριού τουρνουά της ολλανδικής πόλης.

Στη σημερινή αναμέτρηση, αν και ο Φοκίνα ξεκίνησε με break στον τελικό και προηγήθηκε 2-1, ο Τσιτσιπάς ανέκτησε γρήξγορα τα ηνία του αγώνα κι αφού «έσβησε» το πλεονέκτημα του Ισπανού, μπήκε μπροστά με 5-3 κι έχοντας το σερβίς έφτασε στο 6-3 και στο 1-0.

Δημήτρης Τζαλακώστας

Facebook Comments

POST A COMMENT.