Νεκροί 10 ομογενείς μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό στην ανατολική Ουκρανία

ουκρανία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δύο Έλληνες ομογενείς έπεσαν νεκροί και άλλοι έξι τραυματίστηκαν μετά από καταγγελλόμενη ρωσική επίθεση σε χωριό έξω από την πόλη της Μαριούπολης.

Ωστόσο, το απόγευμα έγινε γνωστό ότι 6 ομογενείς σκοτώθηκαν. Τα σχετικά περιστατικά έλαβαν χώρα σε Μπουγάζ και Σαρτανά.

Αργότερα το βράδυ, το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. ανακοίνωσε ότι άλλοι τέσσερις ομογενείς έχασαν τη ζωή τους, καλώντας ταυτόχρονα τη Μόσχα «να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών».

Η 3η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ.

Για τον θάνατο άλλων τεσσάρων ομογενών

Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες.

Τις καταδικάζουμε απερίφραστα.

Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών.

Υπενθυμίζεται πως τη «θλίψη» της εξέφρασε η πρεσβεία της Ρωσίας – ενώ επιμένει πως δεν ευθύνονται οι ρωσικές δυνάμεις για τους θανάτους

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωσή της προστίθεται επίσης: «Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.

«Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο.

Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό».

Facebook Comments

POST A COMMENT.