Ο αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό τ. υφυπουργός εξωτερικών, κ. Βλάσης, έμαθε στην Ουκρανία για τον ανασχηματισμό

Βλάσης-

Στην Ουκρανία βρισκόταν, από τις 29 Αυγούστου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τον απόδημο ελληνισμό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Κι εκεί τον βρήκε η ανακοίνωση του ανασχηματισμού για να μάθει πως αντικαθίσταται από τον Ανδρέα Κατσανιώτη!

Μόλις έγινε γνωστός ο ανασχηματισμός, ο Κώστας Βλάσης διέκοψε τη σημαντική επίσκεψή του στην Ουκρανία και, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα. Ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο είχε οριστεί ήδη άλλος υφυπουργός στη θέση του, καθώς η ορκωμοσία έγινε νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, επρόκειτο να πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναντήσεις με μέλη των ελληνικών κοινοτήτων, της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπροσώπους της Εκκλησίας, επιχειρηματίες, καθώς και αιρετούς εκπροσώπους της ουκρανικής τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά την άφιξή του στο Κίεβο, ο κ. Βλάσης συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και ελληνιστές της πόλης, ενώ περιλαμβάνονταν επίσκεψη στη Μαριούπολη, όπου υπάρχουν χωριά με ισχυρό ελληνικό ομογενειακό στοιχείο.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.