Χαλκιδική: Τα εννέα «εξωτικά» νησάκια στη Βουρβουρού

Σιθωνία - Χαλκιδική

Στην ανατολική ακτή της Σιθωνίας, ήτοι του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής, και συγκεκριμένα στη Βουρβουρού, η δαντελωτή ακτογραμμή δημιουργεί δεκάδες πανέμορφες παραλίες. Ακριβώς απέναντι και σε κοντινή απόσταση βρίσκονται εννέα μικρά και μεγαλύτερα νησιά: Διάπορος, Άγιος Ισίδωρος, Πετρονήσι, Καλαμονήσια, Αμπελίτσι, Ελιά, Περιστέρι, Καλογριά και Πρασονήσι.

Το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον της ενδοχώρας συνεχίζεται και στα νησιά και ιδιαίτερα στο μεγαλύτερο από αυτά, τη Διάπορο. Τυρκουάζ νερά, πεύκα δίπλα στη θάλασσα και αμμώδεις παραλίες. Τα νησάκια βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την ακτή και δε θα χρειαστείτε πάνω από 20 λεπτά με σκάφος για να προσεγγίσετε ακόμα και το πιο μακρινό.

Ο κόλπος του Αγίου Όρους, η περιοχή δηλαδή ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο πόδι έχει συνήθως ήρεμη θάλασσα. Στη Βουρβουρού υπάρχουν πολλές εταιρείες οι οποίες νοικιάζουν μικρά σκάφη, για τα οποία δεν απαιτείται δίπλωμα. Μπορείτε όμως να κανονίσετε και μόνο τη μεταφορά με θαλάσσιο ταξί ή να οργανώσετε μια ημερήσια εκδρομή με σκάφος και καπετάνιο.

Αν θέλετε να συνδυάσετε τη βόλτα με γυμναστική, στην ακτή της Βουρβουρούς νοικιάζουν και sea kayak με τα οποία μπορείτε να περιηγηθείτε στα νησάκια. Έχετε υπόψιν σαν ότι δεν υπάρχουν υποδομές για φαγητό και καφέ σε κανένα, οπότε θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε μαζί όλες τις απαραίτητες προμήθειες.

Διάπορος

Ξεκινήστε από το μεγαλύτερο νησάκι, τη Διάπορο. Έχει έκταση 3,2 τ.χλμ και είναι καλυμμένη με πευκοδάσος. Δεν κατοικεί κανείς μόνιμα αλλά έχει αρκετά εξοχικά και βίλες, κυρίως επιχειρηματιών από τη Θεσσαλονίκη που πρώτοι ανακάλυψαν το παραδεισένιο νησί. Στη Διάπορο θα βρείτε και επιλογές διαμονής, από τις πολυτελείς βίλες Tiamo Secrets (tiamosecrets.com) μέχρι και οικογενειακά διαμερίσματα.

Ο Κρυφτός, στη βόρεια πλευρά του νησιού, είναι ο πρώτος φυσικό κόλπος που θα αντικρίσετε καθώς συνήθως αράζουν εδώ τα καραβάκια. Επειδή είναι προστατευμένος από τους ανέμους, το μπάνιο στον Κρυφτό είναι απόλαυση, όποιες και αν είναι οι καιρικές συνθήκες, ενώ τα νερά είναι ρηχά και ζεστά.

Η πιο διάσημη παραλία του Διάπορου, πάντως, είναι αυτή της Μυρσίνης, με τυρκουάζ νερά, λευκή άμμο και γραφικούς μικρούς κολπίσκους, λόγοι που κάνουν πολλούς να την αναφέρουν ως Χαβάη ή Λευκή Παραλία. Προσπαθήστε να έρθετε νωρίς για να απολαύσετε το μπάνιο χωρίς πολυκοσμία

Blue Lagoon

Ο ύφαλος που περιβάλλει τα νησάκια είναι ο λόγος που γύρω τους τα νερά είναι εντελώς εξωτικά, διάφανα και γαλανά. Μπορείτε να σταματήσετε με το σκάφος σε οποιοδήποτε σημείο στα ανοιχτά και να κάνετε βουτιές, αλλά το καλύτερο μέρος είναι το στενό πέρασμα μεταξύ του Διάπορου και του νησιού του Άγιου Ισίδωρου. Μοιάζει με φυσική πισίνα αφού η άμμος είναι λευκή και τα νερά ρηχά, δίνοντας τους έτσι ένα μοναδικό χρώμα και απίστευτη διαύγεια.

Πηγή: travel.gr

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.