Επιστολή διαμαρτυρίας ΕΣΗΕΑ σε Πελώνη για έλλειψη ενημέρωσης τις ημέρες της πυρκαγιάς

Πελώνη-

Και δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε η ΕΣΗΕΑ προς την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για έλλειψη επίσημης ενημέρωσης για τις εξελίξεις των πυρκαγιών που μαίνονται επί μέρες σε ολόκληρη τη χώρα.

Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, για την απουσία ενημέρωσης, ενώ τα ερωτήματα είναι πολλά και οι πολίτες δικαιούνται απαντήσεις, όπως αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας και προς τον Ν. Χαρδαλιά για την ενημέρωση μέσω διαγγελμάτων, αρνούμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, όπως ανέφερε.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΑ προς την κυβερνητική εκπρόσωπο:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για την επιλογή της κυβέρνησης να παράσχει πλημμελή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών που μαίνονται επί μέρες σε όλη την Ελλάδα.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι πολίτες δικαιούνται απαντήσεις. Ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να θέτουν ερωτήματα και η ενημέρωση είναι ο πυλώνας της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα για ενημέρωση.

Εσείς, ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος και μέλος της Ένωσης Συντακτών, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ενημέρωση των δημοσιογράφων αποτελεί βασική παράμετρο του Κώδικα Δεοντολογίας. Όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος: ”Ο δημοσιογράφος οφείλει να θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας”.

Facebook Comments

POST A COMMENT.