Τόκιο: Τεράστια νίκη για το ελληνικό πόλο

ΠΟΛΟ

Ομάδα για μεγάλα πράγματα η Εθνική πόλο έδειξε ότι μπορεί να φτάσει ψηλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες απέναντι σε παγκόσμιες υπερδυνάμεις.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέτυχε μεγάλη νίκη με 10-9 της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα της στον Α΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο. Με εξαιρετικά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (9/14) και τον Μάνο Ζερδεβά να πραγματοποιεί καθοριστικές επεμβάσεις (συνολικά είχε 15/24), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε για πρώτη φορά των Μαγυάρων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα χρεώθηκε πολλές αποβολές στο ξεκίνημα, αλλά η καλή απόδοση του Μάνου Ζερδεβά κάτω από τα δοκάρια και δύο γκολ του Φουντούλη στον παίκτη παραπάνω δεν επέτρεψαν στην Ουγγαρία να ξεφύγει στο σκορ. Ο Μάνχερτς έδωσε μία λύση στον παραπάνω για τους Μαγυάρους, διαμορφώνοντας το 3-2 της πρώτης περιόδου, και στο ξεκίνημα της δεύτερης ένα γκολ του Ανγκιαλ στα ίσια και ένα του Ερντελι στην κόντρα έφεραν την εθνική στο -3 (5-2).

Ενας «κεραυνός» του Ντίνου Γενηδουνιά από την περιφέρεια έδωσε… ζωή στην εθνική, η οποία στη συνέχεια ανέτρεψε την εικόνα του αγώνα και το σκορ. Με εξαιρετική αποτελεσματικότητα στον παίκτη παραπάνω, οι διεθνείς ισοφάρισαν 6-6 με τον Καπότση στο τέλος του ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, Βλαχόπουλος και Παπαναστασίου εκμεταλλεύθηκαν κερδισμένες αποβολές και έδωσαν προβάδισμα 8-6 στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που «έτρεξε» ένα επιμέρους σκορ 6-1.

Με την Ουγγαρία να βρίσκεται με την… πλάτη στον τοίχο, ήταν η ώρα του Ντένες Βάργκα να «μιλήσει». Ο κορυφαίος κατά πολλούς πολίστας στον κόσμο με δύο διαδοχικά γκολ ισοφάρισε 8-8, πριν δώσει ο Γενηδουνιάς ξανά προβάδισμα 9-8 στην εθνική, στα τελευταία δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Ερντελι με το τρίτο του προσωπικό γκολ ισοφάρισε εκ νέου, αλλά η ελληνική ομάδα κέρδισε δύο συνεχόμενες αποβολές και εκμεταλλεύθηκε τη δεύτερη εξ αυτών, με τον Αγγελο Βλαχόπουλο να «γράφει» από δεξιά το 10-9, 3΄40΄΄ πριν τη λήξη. Τα υπόλοιπα, τα ανέλαβε ο Μάνος Ζερδεβάς. Με τέσσερις αποκρούσεις, η τελευταία εκ των οποίων σε σουτ του Μάνχερτς σε παίκτη παραπάνω 18 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού «σφράγισε» τη μεγάλη και ιστορική νίκη της «γαλανόλευκης».

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 3-2, 3-4, 2-3, 1-1

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Ερντελι (περιφέρεια), 1-1 Φουντούλης (π.π.), 2-1 Ανγκιαλ (π.π.), 2-2 Φουντούλης (π.π.), 3-2 Μάνχερτς (π.π.), 4-2 Ανγκιαλ (φουνταριστός), 5-2 Ερντελι (κόντρα), 5-3 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 5-4 Φουντούλης (π.π.), 6-4 Βάργκα (π.π.), 6-5 Παπαναστασίου (π.π.), 6-6 Καπότσης (π.π.), 6-7 Βλαχόπουλος (π.π.), 6-8 Παπαναστασίου (π.π.), 7-8 Βάργκα (π.π.), 8-8 Βάργκα (κόντρα), 8-9 Γενηδουνιάς (π.π.), 9-9 Ερντελι (π.π.), 9-10 Βλαχόπουλος (π.π.).

Η εθνική είχε 9/14 με παίκτη παραπάνω και 1 γκολ από την περιφέρεια.
Η Ουγγαρία είχε 5/15 με παίκτη παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν οι Δερβίσης (2΄41΄΄ πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου), Σκουμπάκης (3΄30΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και Αργυρόπουλος (36΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού), ενώ από την Ουγγαρία αποβλήθηκε με τρεις ποινές ο Χαράι (4΄26΄΄ πριν τη λήξη του μματς).

Διαιτητές: Τσβαρτ (Ολλανδία), Πουτνίκοβιτς (Σερβία)
Οι συνθέσεις:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτς): Νάγκι, Ανγκιαλ 2, Μάνχερτς 1, Ζάλανκι, Βάμος, Χοσνιάνσκι, Πάστορ, Γιάνσικ, Ερντελι 3, Βάργκα 3, Μέζεϊ, Χαράι
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 2

** Εκτός 12άδας από ελληνικής πλευράς έμεινε ο δεύτερος τερματοφύλακας, Κώστας Γαλανίδης.

Πηγή: libre

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.