Στο Πειθαρχικό στέλνει η ΕΣΗΕΑ τους απεργοσπάστες του ΣΚΑΪ

ΕΣΗΕΑ-

Tον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Βασίλη Παπαδρόσο, και τον δημοσιογράφο, Νίκο Υποφάντη, παρέπεμψε η ΕΣΗΕΑ στο Πειθαρχικό της Συμβούλιο, καθώς δεν τήρησαν χθες την προκηρυχθείσα απεργία, ενώ ζητά τη διερεύνηση τυχόν άλλων υπευθύνων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης χαιρέτησε τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που επιχειρεί να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα έχουν απομείνει, αλλά χαρακτηρίζει θλιβερή εξαίρεση τον σταθμό του Φαλήρου.

«Επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με “εκπομπή” σήμερα το πρωί και σχεδιασμό για δελτία ειδήσεων. Οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες από το σύνολο των συναδέλφων και οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που διαχωρίζουν τη θέση τους, στην ουσία αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον αλλά και για τον σημαντικό αγώνα που δίνει ο κλάδος. Θα αντιμετωπιστούν όπως ορίζει το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ από τα αρμόδια όργανα» τόνισε χθες το Δ.Σ.

Στην ανακοίνωσή του διευκρίνισε «ότι η ΕΣΗΕΑ δεν έχει δώσει οδηγία για απεργιακά δελτία όπως επικαλέστηκαν δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί. Από την απεργία εξαιρούνται μόνο οι συνάδελφοι που καλύπτουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για να τις καταγράψουν και όχι να τις μεταδώσουν “ζωντανά”».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απεργία τα μέσα δεν μετέδιδαν ειδήσεις από τις 05.30 πμ. της Πέμπτης έως τις 05.30 πμ. της Παρασκευής, καθώς τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αντιτάχθηκαν στο κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Το χθεσινό (10/5) συλλαλητήριο στην Αθήνα ήταν ιδιαίτερα μαζικό, ενώ εργαζόμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, άνεργοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι βγήκαν στους δρόμους όλης της χώρας για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Πηγή: efsyn.gr

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.