Βυθίζεται το Bitcoin μετά το αίτημα της Κίνας για καταστολή συναλλαγών

Bitcoin-1

Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε την Παρασκευή μετά από μια έντονη έκκληση από τις κινεζικές αρχές να καταργηθεί η εξόρυξη και η εμπορία του κρυπτονομίσματος.

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Liu He και το Κρατικό Συμβούλιο ανακοίνωσαν ότι απαιτείται αυστηρότερη ρύθμιση για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η ανακοίνωση, που κυκλοφόρησε αργά την Παρασκευή στην Κίνα, ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να «καταπολεμήσουμε τη συμπεριφορά εξόρυξης και εμπορίας Bitcoin και να αποτρέψουμε αποφασιστικά τη μετάδοση μεμονωμένων κινδύνων στον κοινωνικό τομέα».

Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε περισσότερο από 8,5% στο Coin Metrics μετά την ανακοίνωση. Άλλα κρυπτονομίσματα υπέστησαν επίσης τεράστιες απώλειες, με το Ethereum και το Dogecoin να μειώνονται και τα δύο πάνω από 11%.

Η σκληρή στάση της Κίνας ανακοινώθηκε μια μέρα αφότου Αμερικανοί αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν να γίνουν πιο σκληροί απέναντι σε όσους χρησιμοποιούν bitcoin για τη διεξαγωγή «παράνομης δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της φοροδιαφυγής». Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα απαιτήσει αναφορά για συναλλαγές με κρυπτονομισμάτα άνω των $10.000, όπως γίνεται και με τα μετρητά.

Οι ανησυχίες της Κίνας αφορούν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής κατανάλωσης ενέργειας για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Και βέβαια δεν είναι η μόνη καθώς πέραν των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει ανησυχίες για το πώς το bitcoin και τα αντίστοιχα του χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες.

«Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία των χρηματιστηριακών αγορών, των αγορών χρέους και συναλλάγματος, να καταστραφούν σοβαρά οι παράνομες δραστηριότητες κινητών αξιών και να τιμωρηθούν αυστηρά οι παράνομες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες», ανέφερε η ανακοίνωση του κινεζικού Κρατικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της για τον εξορθολογισμό του αυξανόμενου χώρου ψηφιακών νομισμάτων, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ήταν μία από τις πρώτες στον κόσμο που ανέπτυξε το δικό της ψηφιακό νόμισμα με την υποστήριξη του γιουάν.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (fed) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα έγγραφο που θα περιγράφει τη δική της έρευνα για την θέση της κεντρικής τράπεζας σε σχέση με το ψηφιακό νόμισμα.

Αυτό ήταν το δεύτερο πλήγμα στην αγορά τω κρυπτονομισμάτων μετά την δημόσια ανακοίνωση του μεγιστάνα Έλον Μασκ ότι αποσύρει την Tesla, από τις συναλλαγές με bitcoin.

Η ανακοίνωση, που ήρθε μέσω twitter, επέφερε πτώση της αξίας του Bitcoin κατά περίπου 17%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση της Tesla τον Μάρτιο ότι θα δεχόταν συναλλαγές με Bitcoin συνάντησε την αντίδραση περιβαλλοντολόγων και επενδυτών, ενώ νωρίτερα, είχε αποκαλύψει (τον Φεβρουάριο) ότι είχε αγοράσει 1,5 δισ. δολάρια από το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο.

Article Tags

Facebook Comments

POST A COMMENT.