Λίνα Τόνια: Ελληνίδα η κορυφαία συνθέτρια στον κόσμο!

Λίνα Τόνια

Η Λίνα Τόνια συγκαταλέγεται πλέον στο πάνθεον της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και τέχνης, με μια διάκριση που κανένας Έλληνας συνθέτης δεν έχει κερδίσει κατά το παρελθόν.

Το κορίτσι από την Αλεξάνδρεια της Ημαθίας, που γεννήθηκε το 1985 ασχολήθηκε με τη μουσική από τα παιδικά της χρόνια και έχει διαπρέψει τόσο στον ακαδημαϊκό τομέα (κατέχοντας τη θέση Λέκτορα στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης), όσο και σε διεθνείς διαγωνισμούς και ορχηστρικές συνθέσεις στην Ευρώπη και την Αμερική.

Αποφοίτησε από το ίδιο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όπου τώρα εργάζεται και συνέχισε τις σπουδές της παίρνοντας διδακτορική ειδίκευση στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου με συμπληρωματικές μουσικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Η πολυβραβευμένη Λίνα Τόνια που παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, θα είναι πρωτοσέλιδο στο μοντέρνο Αμερικανικό Περιοδικό Stars Illustrated στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2021 επιβραβεύοντας την διεθνή καλλιτεχνική της παρουσία στη σύνθεση.

Μια επιπλέον διάκριση έρχεται να προστεθεί στο πλούσιο βιογραφικό της, αφού βραβεύτηκε ως ῾Συνθέτρια της Χρονιάς 2020᾽, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αμερικανικής Ομοσπονδίας μουσικών, τραγουδιστών και καλλιτεχνών του θεάματος F.A.M.S.P.A. και αποτελεί πλέον έναν από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής για το 2020.

Χωρίς να έχει καταθέσει κάποια υποψηφιότητα επιλέχθηκε από τον κόσμο για την ξεχωριστή της πορεία στο χώρο της μουσικής με την καλλιτεχνική της πορεία να την κατατάσσει ανάμεσα σε προσωπικότητες όπως του Γάλλου Προέδρου Πρωθυπουργού Εμμανουέλ Μακρόν, του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Bill Gates, του Δαλάι Λάμα, του Πάπα Φραγκίσκου.

Facebook Comments

POST A COMMENT.