Ελληνίδα βραβεύεται για τη συμβολή της στην Παγκόσμια Ατζέντα Βιωσιμότητας

wise-greece2

Η Ελληνίδα Μελίνα Ταπραντζή, ιδρύτρια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Wise Greece, τιμήθηκε φέτος με το βραβείο SDGs and Her από την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (United Nations) και τα προγράμματα του O.H.E. UN Women και UNDP.

Η Μελίνα Ταπραντζή ήταν μία από τις επτά γυναίκες από όλο τον κόσμο που βραβεύτηκαν για τη σημαντική συμβολή τους στο να επιτευχθεί η Παγκόσμια Ατζέντα Βιωσιμότητας 2030.

wise-greece3

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός SDGs and Her αναδεικνύει τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, που διοικούνται από γυναίκες και υποστηρίζουν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης για την υγεία, την ισότητα των δύο φύλων, την εξασφάλιση τροφής για τις ευπαθείς ομάδες κ.α. αλλά ταυτόχρονα κατάφεραν να επιδείξουν μεγάλη αντοχή και προσαρμοστικότητα, καθώς ανταποκρίθηκαν άμεσα και με μεγάλη επιτυχία στις συνέπειες του COVID-19.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Wise Greece, βοηθά τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς τροφίμων να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο και μετατρέπει το δικό της κέρδος από την πώλησή τους σε τρόφιμα για ανθρώπους που ζουν στο όριο της φτώχειας. Μέχρι σήμερα, συνεργάζεται με 100 μικρούς παραγωγούς, με περισσότερα από 2.500 προϊόντα και έχει διαθέσει δεκάδες τόνους τρόφιμα σε Ορφανοτροφεία και Συσσίτια της χώρας.

Η Wise Greece αποτελεί τη μοναδική μη κερδοσκοπική που τιμήθηκε με το Βραβείο SDGs and Her, ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλά και της Κεντρικής Ασίας, συγκεντρώνοντας έτσι για έναν πολύ καλό λόγο το ενδιαφέρον στην Ελλάδα, αφού για πρώτη φορά έρχεται ένα τέτοιο βραβείο στη χώρα.

Facebook Comments

POST A COMMENT.