“Pandemic Collection” από την εικαστικό Kelly στο Art Place

pandemic-1

Ο Κυριάκος Πεταλίδης φιλοξενεί έως τις 24 Οκτωβρίου, στο ολοκαίνουργιο Art Place, την εικαστική δημιουργό Kelly (Αθανασιάδου), στην πρώτη ατομική παρουσίαση ζωγραφικών έργων της δημιουργού με τίτλο “Pandemic Collection”, μία συλλογή που δημιουργήθηκε στην Αθήνα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού εγκλεισμού, την άνοιξη του 2020 λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Η γλύπτρια*, βγαίνοντας από τις οικείες τεχνικές επεξεργασίας του ατσαλιού που συνηθίζει, εργάστηκε με ακρυλικά και σινική μελάνη σε μαύρους καμβάδες. Δημιούργησε μια σειρά ζωγραφικών πινάκων που αποτυπώνουν τον ψυχισμό της κατά τη διάρκεια της απόλυτης εσωτερίκευσης. Σε μια περίοδο που ο πλανήτης μοιάζει να έχει σταματήσει, η καλλιτέχνης εστιάζει στο μόνο πράγμα που κινείται, τη συν-αίσθηση. Τα χρώματα αναμειγνύονται και περιχύνονται στον καμβά δημιουργώντας κάθε φορά ένα ξεχωριστό περιβάλλον με έντονη ροή όπου όλα μεταβάλλονται.

Ο θεατής καλείται να εντοπίσει τα προσωπικά του σημεία αναφοράς μέσα από τις εύπλαστες φόρμες που δημιουργούνται, άλλες στην επιφάνεια και άλλες από το βάθος της εικόνας. Οι όποιες μορφές μπορεί να δημιουργηθούν είναι απολύτως τυχαίες μιας και η δημιουργός επιλέγει την πλήρη απουσία αναπαράστασης. Το μόνο της ενδιαφέρον είναι η αποτύπωση της εκάστοτε πνευματικής δόνησης και ψυχικής ποιότητας στην οποία βρισκόταν κατά τη δημιουργία του κάθε έργου. Μια καθαρόαιμη διαλογιστική διαδικασία με εργαλείο το χρώμα.

Εγκαίνια : Σάββατο 3 Οκτωβρίου 12:00 – 15:00

Διάρκεια : 3 – 24 Οκτωβρίου 2020 /

  • Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 21:00
  • Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 15:00

Υπενθύμιση:  Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να παρεβρίσκονται  ταυτόχρονα στον εσωτερικό χώρο είναι 6.
Σκουφά 27 / Αθήνα – 10673    [email protected]      2121072771- 6985085812

 εικαστική δημιουργός Kelly 

Η Kelly είναι μεταλλογλύπτρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ταξιδεύει διαρκώς και εργάζεται όπου αισθάνεται κάθε φορά έμπνευση.

Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στη Θεσσαλονίκη, «Μάρκετινγκ & Διοίκηση Επιχειρήσεων» στη Γερμανία και «Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες» στην Αθήνα.

Από το 2009 ασχολείται ενεργώς με τα εικαστικά, επιλέγοντας ως κύριο μέσο έκφρασης τη γλυπτική. Εκπαιδεύτηκε στις τεχνικές επεξεργασίας του μετάλλου- το κύριο υλικό που μεταχειρίζεται στα έργα της.

Συνθέτει χωροπλαστικές εγκαταστάσεις από ατσάλι, έχοντας δημιουργήσει ένα σαφές και αναγνωρίσιμο υφολογικό στοιχείο στο στυλ των έργων της. Την απασχολεί η «Ιερή Γεωμετρία» σε μια διαρκή αναζήτηση να οπτικοποιήσει τους διαχρονικούς νόμους του σύμπαντος που επιφέρουν αρμονία σε κάθε μορφή ενέργειας τη στιγμή που ξεκινά να γίνεται ύλη.

Η απόδοσή των έργων της είναι γεωμετρική. Το οπτικό αποτέλεσμα είναι φόρμες που ενώ έχουν τη ρίζα τους στα καθαρά μαθηματικά, αποδίδονται με αφαιρετικό τρόπο επιτρέποντας  την οποιαδήποτε «εξπρεσιονιστική» αντίδραση.

Από το 2019 είναι ενεργό μέλος του διεθνούς εικαστικού ρεύματος “Barbares d’ Esprit” Δουλεύοντας στο Άμστερνταμ η ομάδα των Βαρβάρων, εξελίσσει το σύγχρονο κυρίαρχο εικαστικό ρεύμα του εξπρεσιονισμού, στην επόμενη του μορφή, αυτή του post-expressionism.

Έχει στο ενεργητικό της 14 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετοχή σε πάνω από 50 ομαδικές, ενώ έχει συνεργαστεί με πάνω από 150 σημαντικούς καλλιτέχνες ούσα επιμελήτρια 60 και πλέον ομαδικών και ατομικών project.

Είναι managing director της εικαστικής πλατφόρμας RESTART Cultural Tourism, του μοναδικού επίσημα αναγνωρισμένου φορέα παραγωγής πολιτιστικών θεαμάτων που ειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό, διοργανώνοντας δράσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία στα νησιά.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.