Γρήγορα COVID test αναζητούν οι αεροπορικές εταιρείες για ασφαλείς πτήσεις

flying-covid

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες ελπίζουν να έχουν σύντομα στη διάθεσή τους fast COVID-19 tests -που προσφέρουν αποτελέσματα τόσο γρήγορα όσο τα τεστ εγκυμοσύνης- για ελέγχους των επιβατών πριν από την πτήση  ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επιβατών στα αεροπορικά ταξίδια.

Η γερμανική Lufthansa, βρίσκεται στο έλεος των κρατικών ενισχύσεων για επιβίωση, ενώ ταυτόχρονα συνομιλεί με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche σχετικά με την ανάπτυξη των λεγόμενων δοκιμών αντιγόνου, τα οποία η αεροπορική εταιρεία στοχεύει να τα διαθέσει τον επόμενο μήνα.

Ο ιταλική Alitalia δήλωσε στο Reuters ότι από σήμερα, Τετάρτη, θα προσθέσει δύο πτήσεις από το Μιλάνο προς τη Ρώμη, στις δύο που ήδη προσφέρει από τη Ρώμη στο Μιλάνο, αποκλειστικά για επιβάτες με αρνητικά COVID-19 tests.

Τα τεστ πραγματοποιούνται από υγειονομικούς, στα αεροδρόμια, και περιλαμβάνονται στις τιμές των εισιτηρίων. Εάν υπάρξει ανταπόκριση στα τεστ αντιγόνου και αποδειχθούν ασφαλή, ανάλογες πτήσεις θα επεκταθούν στα εσωτερικά δρομολόγια και αργότερα στα διεθνή, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Σε αντίθεση με τις εργαστηριακές μοριακές εξετάσεις που αποτελούν το βασικό στοιχείο των αρχών υγείας στην πανδημία, τα τεστ αντιγόνων δεν απαιτούν επεξεργασία σε μηχανήματα. Όπως τα τεστ εγκυμοσύνης, μπορούν να δώσουν αποτελέσματα σε λίγα λεπτά.

Το ζήτημα που απασχολεί είναι ότι δεν είναι τόσο ακριβείς όσο οι μοριακές ή οι PCR και ενέχουν το ρίσκο των «ψευδώς αρνητικών» απαντήσεων και πάνω σε αυτό το σημείο εργάζονται πυρετωδώς πολλές φαρμακευτικές εταιρείες όπως οι Roche, Abbott, Becton Dickinson & Co, Quidel Corp κα.

Οι αεροπορικές εταιρείες πιέζουν τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν εναλλακτικές λύσεις έναντι της επιβολής ταξιδιωτικών περιορισμών εν μέσω μιας επανεμφάνισης κρουσμάτων COVID-19 στην Ευρώπη.

Τα fast tests αντιγόνων που μπορούν να χορηγηθούν από μη ιατρικό προσωπικό αναμένεται να είναι διαθέσιμα τις επόμενες εβδομάδες με κόστος μόλις 7 $ το καθένα, δήλωσε χτες, Τρίτη, ο επικεφαλής της Air Transport Association said (της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών).

Facebook Comments

POST A COMMENT.