Η Γερμανία αποκλείει νέο lockdown

Γερμανία

Η Γερμανία δε θα χρειασθεί άλλο εθνικό lockdown στη διάρκεια του χειμώνα για να κρατήσει υπό έλεγχο τον κορονοϊό παρά τις αυξανόμενες μολύνσεις, δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία έχει αυξηθεί, τις τελευταίες εβδομάδες, δημιουργώντας φόβους για ένα δεύτερο κύμα.

Ο Σπαν δήλωσε πως ειδικοί και πολιτικοί μαθαίνουν κάθε μέρα περισσότερα πράγματα για τον ιό. Ενώ το καθολικό lockdown, το Μάρτιο, ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει τότε για να προστατευθούν οι ασθενέστεροι στην κοινωνία, δε θα χρειασθεί να γίνει ξανά, τόνισε.

«Είναι βέβαιο ότι δε θα χρειασθεί να το κάνουμε αυτό σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Σπαν, προσθέτοντας πως οι περιφερειακές αρχές μπορούν να διαχειριστούν τις εξάρσεις της Covid-19.

«Μπορούμε να μπούμε στο φθινόπωρο και το χειμώνα με εμπιστοσύνη», τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Σπαν δήλωσε πως δε θα υπάρξει ανάγκη να επιβληθούν και πάλι απαγορεύσεις στις επισκέψεις σε οίκους περίθαλψης ηλικιωμένων. «Και μπορούμε να δούμε ότι στα καταστήματα έχουμε τα πράγματα υπό έλεγχο με κοινωνική αποστασιοποίηση και μάσκες», πρόσθεσε.

Υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, για παράδειγμα πλένοντας συχνά τα χέρια τους και φορώντας μάσκα, υπογράμμισε ότι τα μέτρα μπορούν τώρα να είναι καλύτερα στοχευμένα.

«Μαθαίνουμε πού είναι μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι, δυστυχώς όταν συγχρωτιζόμαστε και γιορτάζουμε μαζί», δήλωσε.

Facebook Comments

POST A COMMENT.