Προκλητικός ο Ερντογάν: Εάν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, να έρθει να μας αντιμετωπίσει

Ερντογάν

Απειλές απέναντι στη χώρα μας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το πρωί της Τετάρτης, σε ομιλία του, λέγοντας ότι η Τουρκία θα «πάρει ό,τι δικαιούται σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα» και τονίζοντας πως «εάν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, να έρθει να μας αντιμετωπίσει».

«Δε θα κάνουμε υποχωρήσεις» είπε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει η αγγλική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Sabah. «Εάν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει να μας αντιμετωπίσει. Αν δεν έχουν το κουράγιο, να μην μπαίνουν εμπόδιο».
Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε την Ελλάδα ανάξια της βυζαντινής της κληρονομιάς και υποστήριξε ότι η χώρα μας «αρνείται να μάθει από την ιστορία και συμπεριφέρεται σαν ψευτονταής στη Μεσόγειο».
«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα της οποίας μπορείς να δοκιμάσεις την υπομονή. Θα το δουν όλοι. Αν λέμε ότι το κάνουμε, το κάνουμε και πληρώνουμε το τίμημά του» είπε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μόλις την επομένη της διαμεσολαβητικής προσπάθειας του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας, και ενώ η ελληνική Βουλή αναμένεται να κυρώσει σήμερα τις συμφωνίες για οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.