Νέα Υόρκη: Επανέναρξη των εργασιών στο ναό του Αγ. Νικολάου στο “Σημείο Μηδέν”

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος
«Σημαντική μέρα» για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, με την εορταστική επανέναρξη των εργασιών στο ναό του Αγίου Νικολάου στο ‘’Σημείο Μηδέν’’, παρουσία του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στην ομιλία του τόνισε τη σημασία και τον συμβολισμό του έργου και εξέφρασε την αμέριστη ικανοποίηση του που ο πρώτος στόχος, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής επετεύχθη επιτυχώς.
«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα. Αντιστρέφουμε το κλίμα το αρνητικό που υπήρχε για την εκκλησία μας για τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο ‘’Σημείο Μηδέν’’ και το επιστρέφουμε στον κόσμο, την Ομογένεια, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό σαν μια πηγή κάθαρσης, σαν μια δόξα της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού και του αμερικανικού πνεύματος που δεν είναι πνεύμα μίσους, αλλά είναι πνεύμα ειρηνικής συνύπαρξης, αλληλοσεβασμού, δημοκρατίας, θρησκευτικής ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο Κυβερνήτης Κουόμο, χαιρέτισε την επανέναρξη και την επικείμενη ολοκλήρωση του Αγίου Νικολάου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι έχει αντίκτυπο όχι μόνο για τους Ελληνορθόδοξους και τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, αλλά για σύσσωμο τον αμερικανικό λαό, τονίζοντας ότι θα απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Με τις εργασίες στον Άγιο Νικόλαο πλέον σε εξέλιξη, η ημερομηνία των εγκαινίων έχει «κλειδώσει» για την 11η Σεπτεμβρίου του 2021, αποδεικνύοντας περίτρανα για μία ακόμη φορά την αξιοσύνη του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου.
Κυριάκος Πεταλίδης

Facebook Comments

POST A COMMENT.