Sleeping with a tiger: Ομαδική έκθεση στην K-Gold Temporary Gallery

sleeping with a tiger

H έβδομη καθιερωμένη καλοκαιρινή διοργάνωση δανείζεται τον τίτλο της από το ομώνυμο έργο της Maria Lassnig που διερεύνησε την σωματικότητα μέσα από την παρατήρηση ζώων και ανθρώπων.

Τα συλλογικά ουσιαστικά για ομάδες ζώων, όπως το ‘σμήνος μελισσών’ και η ‘αποικία μυρμηγκιών’ πρωτοεμφανίστηκαν στο Βιβλίο του Saint Albans, που γράφτηκε το 1486 από την Juliana Berners. Τα ποιητικά αυτά ονόματα βασίστηκαν στα μοναδικά χαρακτηριστικά του κάθε ζώου, ως προς τη συμπεριφορά, την εμφάνιση ή την τοποθεσία του και μαρτυρούν μια κοινωνική διάθεση από μέρους των ανθρώπων.

Η έκθεση επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ των κοινωνιών που δημιουργούν άνθρωποι και ζώα, εξετάζοντας τις δυναμικές που τις διακρίνουν: τη συνύπαρξη, την κυριαρχία και τον αποκλεισμό. Ξεκινώντας από τον ορισμό της λογικής και του ενστίκτου, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες διερευνούν τις συνδέσεις μεταξύ των ειδών, μέσω της ιστορίας, της πολιτικής, της ηθικής και της παράδοσης.

Οι αφηγήσεις που απαντώνται στην έκθεση αποκαλύπτουν πώς τα σημεία αναταραχής μπορούν να μετατραπούν σε εστίες για την επανεξέταση της παγιωμένης οπτικής μας για τον κόσμο και πώς η τέχνη μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την ανάπτυξη ενός συμβιωτικού μέλλοντος.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ηρώ Βασάλου, Mike Bourscheid, Alex Cecchetti, Oliviero Fiorenzi, Κωνσταντίνος Κωτσής, Ana Mendieta, Yoshua Okón, Μαρία Παπαδημητρίου, Józef Robakowski, Virginia Russolo, Sasha Streshna, Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου, Pinar Yolaçan, Cosima von Bonin, Ody ICONS

Παράλληλες Δράσεις

Την έκθεση συνοδεύουν παράλληλες εκδηλώσεις: performance, συζητήσεις, εξορμήσεις, προβολές και δημιουργικά εργαστήρια σε επιμέλεια της Κατερίνας Ζάγκλη και σε συνεργασία με την Ιωάννα Βαλλίνα. 

Την έκθεση συνοδεύει επίσης δίγλωσσος κατάλογος με συνεισφορές από τους Jean- Luc Nancy, Peter Cross, Phillip Warnell, Florence Fitzgerald-Allsopp και Fabien Vallérian μεταξύ άλλων.

Οι δράσεις παρουσιάζονται δωρεάν και είναι ανοιχτές για όλους.

Ημερομηνία: Από: 07/08/2020 Εως: 20/09/2020

Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Αυγούστου, 20:00
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 11:00-14:00 και 19:00-23:00
Τοποθεσία: K-Gold Temporary Gallery, Αγία Παρασκευή, 81102 Λέσβος

Facebook Comments

POST A COMMENT.