«Ξένη Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα της Κρίσης (2012-2018)»: Έρευνα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας

ξένη-επιχειρηματικότητα

Στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας Citizen Literacy το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το ECI (European Communication Institute) δημοσιεύουν Μελέτη Αd Hoc ομάδας Ερευνητών για την ξένη επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης (2012-2018).

Στην αναζήτηση ενός “νέου” σημείου ισορροπίας, μετά από την κρίση του 2012-2018 φαίνεται να βρίσκεται η ελληνική οικονομία, με ενδιαφέρον στοιχείο την ανατομία της ξένης επιχειρηματικότητας, όπως καταγράφει η μελέτη, στηριζόμενη σε στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) που αφορούν κατά κύριο λόγο στην περίοδο 2012-2018.

Η ομάδα σχηματίστηκε μετά από αξιολόγηση στα Σεμινάρια Δημοσιογραφίας Δεδομένων του Γραφείου του ΕΚ και του Ινστιτούτου με στόχο να συνθέσει τις γνώσεις του σεμιναρίου με το πρωτότυπο ερευνητικό προϊόν της στη συγκεκριμένη έκθεση.

Συγκεκριμένα, η ομάδα* συστήθηκε βάσει αξιολόγησης από τα 150 άτομα που παρακολούθησαν ολόκληρο ή μέρος του Σεμιναρίου Data Journalism (Μάιος 2017- Οκτώβριος 2018) που συνδιοργανώθηκε από το ECI, το Γραφείο στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Commission στην Ελλάδα, και πλειάδα υποστηρικτών. Η Ομάδα αξιοποίησε μεθοδολογία / εργαλεία της Δημοσιογραφίας Δεδομένων και συμμετέχουν σε αυτή δημoσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, ειδικοί επιστήμονες κ.α.

Η Εργασία επρόκειτο να παρουσιαστεί από την Ομάδα στις Βρυξέλλες, (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) σε μία ειδική διοργάνωση με τη μέριμνα του Γραφείου του EK στην Αθήνα, αλλά η κρίση του κορονοϊού ανέτρεψε αυτή την παρουσίαση.
Διαβάστε περισσότερα για την ομάδα και τα μέλη της εδώ.
Δείτε εδώ την έρευνα στα ελληνικά (EL)

Δείτε εδώ την έρευνα στα αγγλικά (ΕΝ)

———-

*Η ομάδα Data Journalism του ECI αποτελείται από τους: Βίκυ Γερασίμου, Βαγγέλη Γεωργίου, Αλέξανδρο Γεωργιάδη, Αχιλλέα Καραδημητρίου, Εύα Τομαρά, Δανάη Λειβαδά, Δάφνη Σκαλιώνη, Ρούλα Σκουρογιάννη, Σοφία Κωστάρα και Παναγιώτα Τσούτη.

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.