ΠΟΥ: Κατέγραψε νέο ρεκόρ 230.370 νέων περιπτώσεων COVID-19 σε 24 ώρες

covid-pandimia

Τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

Καθημερινά, οι αναφορές του Π.Ο.Υ. καταγράφουν μεγάλη αύξηση των περιστατικών COVID-19, παγκοσμίως.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, υπήρχαν 230.370 νέες περιπτώσεις σε 24 ώρες, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ στις 10 Ιουλίου 228.102. Οι θάνατοι παραμένουν περίπου 5.000 την ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των παγκόσμιων κρουσμάτων πλησιάζει τα 13 εκατομμύρια με 565.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας το Νοέμβριο.

Η περίπτωση της Φλόριντα 

Στις ΗΠΑ, η Φλόριντα έχει δημιουργήσει το νέο ρεκόρ ημερήσιων περιπτώσεων, φτάνοντας τα 15.299 σε διάστημα 24ωρου, μεταξύ 11-12 Ιουλίου.
Αυτό ήταν περίπου το 25% των συνολικών ημερήσιων λοιμώξεων στις ΗΠΑ. Η Φλόριντα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ευάλωτη, λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών που έχει δει από τότε που προχώρησε σε άρση των περιορισμών του lockdown, το Μάιο, ενώ έχει, ταυτόχρονα, υψηλό ποσοστό ηλικιωμένων στον πληθυσμό της, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη θνησιμότητα από τον ιό. Εάν η πόλη της Φλόριντα ήταν κράτος, θα ήταν στην κατάταξη η τέταρτη χειρότερη στον κόσμο ως προς την εκδήλωση νέων κρουσμάτων.

Περισσότερα από 40 νοσοκομεία στην πολιτεία αναφέρουν ότι οι εγκαταστάσεις εντατικής θεραπείας βρίσκονται σε πλήρη χωρητικότητα.

Ο Δρ Anthony Fauci, Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων και μέλος της Ειδικής Ομάδας του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, επέκρινε την άρση της εφαρμογής του lockdown στην πολιτεία, τονίζοντας ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων δεν υποστηρίχθηκε σωστά για πρόληψη κρουσμάτων ή θανάτων.

Facebook Comments

POST A COMMENT.