Νησιά Φίτζι: Πρόσκληση σε δισεκατομμυριούχους για να ξεχάσουν την πανδημία

fiji-island

Την ώρα που η τουριστική βιομηχανία ανοίγει σταδιακά και πάλι ανά τον κόσμο, τα νησιά Φίτζι, με μια ασυνήθιστη κίνηση, δείχνουν πως στοχεύουν σε μια ειδική κατηγορία ταξιδιωτών: τους πολύ πολύ πλούσιους. 

Η χώρα του Νότιου Ειρηνικού, η οποία αποτελείται από περίπου 300 νησιά, βασίζεται κατά κόρον στον τουρισμό, ο οποίος τυπικά αντιστοιχεί στο 40% του ΑΕΠ της.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός, Φρανκ Μπαϊνιμαράμα, αποκάλυψε ότι το όραμά του για μια «μετά – Covid κοινωνία» περιλαμβάνει μια σταδιακή επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα και απηύθυνε
ανοιχτή πρόσκληση στους δισεκατομμυριούχους της γης να επισκεφθούν τη χώρα.

Σε μια ειλικρινή δήλωση στο Twitter νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, έγραψε: «Λοιπόν, ας πούμε ότι είσαι δισεκατομμυριούχος που θέλεις να πετάξεις με το δικό σου τζετ, να νοικιάσεις το δικό σου νησί και να επενδύσεις εκατομμύρια δολάρια στα Φίτζι.

Εφόσον λάβεις τις κατάλληλες προφυλάξεις για την υγεία σου και αναλάβεις και το οικονομικό κόστος που εμπεριέχεται, ίσως έχεις ένα νέο σπίτι για να δραπετεύσεις από την πανδημία στον παράδεισο».

Αλλά και ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας επιβεβαίωσε ότι ήδη έγιναν οι πρώτες κρατήσεις και μια ομάδα περίπου 30 ατόμων, με οικονομική επιφάνεια, έλαβε τις πρώτες άδειες για ταξίδι στα Φίτζι. Θα μείνουν στο νησί της επιλογής τους περίπου τρεις μήνες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι η χώρα εργάζεται πάνω σε μια συμφωνία ταξιδιού μεταξύ αυτής, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.

Τα Φίτζι επιβεβαίωσαν συνολικά 18 μολύνσεις από κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Δεν έχουν υπάρξει θάνατοι από τον ιό και από τα μέσα Απριλίου δεν έχει διαγνωστεί νέο κρούσμα.

Πηγή: cnn.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.