Βαρδής Κορδεράς: Η Bergmann Kord πρωταγωνιστεί και στον Ιατρικό Τουρισμό

Bergmann Kord

H Bergmann Kord, παραμένει επί 41 χρόνια «ειδικός επί…κεφαλής» και συνεχίζει τη δυναμική πορεία της στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών και στις θεραπείες τριχόπτωσης και στη φάση που διανύουμε μετά το lockdown, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής, κάτι που αποτελούσε πάντα δεδομένο της εταιρείας, με βάση και τα αυστηρά γερμανικά πρότυπα ασφαλούς λειτουργίας της Bergmann.

Στη συζήτησή μας με το Γενικό Διευθυντή της Bergmann Kord, Βαρδή Κορδερά, γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η Κλινική Μαλλιών ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες υγιεινής και ασφάλειας, στην εξαγωγή τεχνογνωσίας της εταιρείας αλλά και στο γεγονός ότι πλέον αποτελεί έναν από τους πόλους έλξης για τον Ιατρικό Τουρισμό.

Η Bergmann Kord και η αυστηρή τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου

Ο κ. Κορδεράς μας εξήγησε ότι για την Bergmann Kord το θέμα της ασφάλειας δεν ν προέκυψε ως ανάγκη λόγω του SARS-COV-2 και της ανάγκης ελέγχου της πανδημίας. «Η νέα πραγματικότητα δε μας βρήκε απροετοίμαστους, καθώς τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθούμε χρόνια τώρα στηρίζονται στα αντίστοιχα γερμανικά της Bergmann».
Εξήγησε, επίσης, ότι στην Bergmann Kord ακολουθείται με ακρίβεια και σχολαστικότητα ό,τι έχει ανακοινώσει η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς σχετικά με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Ασφάλειας και Υγείας για την COVID-19.
Συγκεκριμένα, στη Bergmann Kord:

 • Η παροχή των υπηρεσιών γίνεται κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.
  Κανείς πελάτης ή επισκέπτης δεν έρχεται σε επαφή με άλλον κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις εγκαταστάσεις.
 • Η προσφορά των υπηρεσιών γίνεται σε χώρους ατομικής εξυπηρέτησης (καμπίνες με πόρτα).
  Εκεί, παραμένει αποκλειστικά ο πελάτης που έχει το ραντεβού, με την παρουσία μόνο του προσώπου που προσφέρει τις υπηρεσίες του.
  Ως αποτέλεσμα, δεν έρχεται σε επαφή με άλλους πελάτες.
 • Ο πελάτης κινείται στους χώρους ατομικής εξυπηρέτησης μόνο με μάσκα και γάντια.
  Περνάει απευθείας στον υγειονομικά ασφαλή χώρο, όπου θα του προσφερθούν οι υπηρεσίες.
 • Οι πελάτες και επισκέπτες εισέρχονται στους χώρους υποδοχής μόνο με μάσκα.
  Αν  δεν διαθέτουν τους παρέχει η Bergmann Kord πιστοποιημένες μάσκες μίας χρήσης.
 • Τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο για τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ταυτόχρονης παρουσίας πελατών και επισκεπτών στις εγκαταστάσεις.
  Σημαντικό, επίσης, σημείο το όριο απόστασης του ενός από τον άλλο.
 • Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό χρησιμοποιεί μάσκες και γάντια ατομικής προστασίας.
  Παράλληλα, έχουν ενημερωθεί ενημερωθεί εντατικά για τις ενδεδειγμένες συμπεριφορές που πρέπει να ακολουθούν.
  Σύμφωνα με αυτές, η επικοινωνία με τον πελάτη κινείται αυστηρά στις απολύτως απαραίτητες επαφές, χωρίς υπερβολές, με γνώμονα την ασφάλεια όλων.
 • Οι χώροι, ο εξοπλισμός, τα μηχανήματα και όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό απολυμαίνονται μετά την αναχώρηση κάθε πελάτη και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η συμβολή του καλά καταρτισμένου προσωπικού

Σημαντικός στην τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου Ασφαλείας είναι και ο ρόλος του καλά εκπαιδευμένου και υπεύθυνου ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού, που γνωρίζει τις διαδικασίες, τις υιοθετεί συνειδητά και τις υπηρετεί σωστά και σταθερά.

Όπως εξήγησε ο κ. Βαρδής Κορδεράς, η διαδικασία της ενημέρωσης και κατάρτισης του προσωπικού είναι διαρκής, επίπονη, αλλά και απαραίτητη. Για αυτό άλλωστε, τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Bergmann Kord είναι εδώ και χρόνια πιστοποιημένα με ISO. Τονίζει μάλιστα ο κ. Κορδεράς ότι στόχος είναι ο πελάτης να αισθάνεται κοντά μας πιο ασφαλής και από το σπίτι του, να μην έχει καμία ανησυχία και να αφεθεί στο να απολαύσει τις ποιοτικές υπηρεσίες που του προσφέρονται.

Οι εξατομικευμένες υπηρεσίες της Bergmann Kord

«Για την Bergmann Kord», μας λέει ο Γενικός Διευθυντή της, «κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερη και ως τέτοια αντιμετωπίζεται. Προσφέρουμε ουσιαστική και ολοκληρωμένη διάγνωση για εξατομικευμένο πλάνο μεταμόσχευσης μαλλιών. Από το 1979, έχουμε υλοποιήσει περισσότερες από 70.000 μεταμοσχεύσεις μαλλιών, με άρτια αισθητικά αποτελέσματα. Θεωρούμε ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εξατομικευμένης θεραπείας της Bergmann Kord, τη διατήρηση ατομικού ιατρικού φακέλου του κάθε πελάτη. Με φωτογραφικό αρχείο από την πορεία της θεραπείας του, σε κάθε φάση της όλης διαδικασίας».

Διεθνής αναγνώριση και εξαγωγή τεχνογνωσίας

Στην ερώτησή μας ποια στοιχεία ανέδειξαν την Bergmann Kord σε Κλινική Μαλλιών διεθνούς αναγνώρισης, ο κ. Βαρδής Κορδεράς επισημαίνει την τεχνογνωσία αιχμής που αξιοποιεί η γνωστή κλινική μαλλιών καθώς και την προηγμένη ιατρική τεχνολογία της στην εφαρμογή εξειδικευμένων επιστημονικών υπηρεσιών.
«Η συμμετοχή μας σε επιστημονικές έρευνες στον τομέα των βλαστοκυττάρων, σε συνεργασία με διαπιστευμένα εργαστήρια, ενισχύουν τον προσανατολισμό της εταιρίας στην ανάπτυξη νέων, πρωτοπόρων λύσεων στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Αυτή η προσπάθεια έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα».

Ταυτόχρονα, η Κλινική επενδύει σταθερά στη διαρκή επιμόρφωση και επιστημονική κατάρτιση του ιατρικού προσωπικού της, μέσω τακτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μέσω συνεργασιών με παγκοσμίως διακεκριμένα κέντρα μεταμόσχευσης μαλλιών, αλλά και μέσω παρακολούθησης ευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων.

Έτσι, οι ιατροί της Bergmann Kord παραμένουν διαρκώς στο επίκεντρο των πλέον επίκαιρων επιστημονικών ερευνών και εξελίξεων, ενώ έχοντας εντρυφήσει στην άριστη γερμανική τεχνογνωσία που κατέχει η Κλινική, εξάγουν τεχνογνωσία.
Παρουσιάζουν συνεχώς νέες τεχνικές, μεθόδους εμφύτευσης και θεραπείες κατά της τριχόπτωσης, τόσο σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ειδίκευση ιατρών από το εξωτερικό, όσο και σε σχετικά επιστημονικά συνέδρια.

Οι υπηρεσίες της Bergmann Kord πόλος έλξης για τον Ιατρικό Τουρισμό

Η διεθνής αναγνώριση και αποδοχή της Bergmann Kord, παράλληλα, έχει ως αποτέλεσμα να αποτελεί επιλογή ολοένα και περισσότερων ξένων τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα η αναζήτηση των υψηλών στάνταρτ υπηρεσιών της.
Η διαπίστωση αυτή έκανε την εταιρεία να αποφασίσει να οργανώσει μια συγκροτημένη στρατηγική ώστε να προσφέρει στους πολίτες αυτούς που έρχονται κάθε χρόνο από Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ολοκληρωμένα και εξατομικευμένα προγράμματα υποδοχής πελατών.
«Οι ξένοι αυτοί πολίτες,  έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις ομορφιές της χώρας μας, απολαμβάνοντας ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες τουρισμού, υπό την επιμέλεια της εταιρείας», λέει ο κ. Κορδεράς και σημειώνει ότι η Bergmann Kord αποτελεί μέλος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού Elitour, βασικός σκοπός του οποίου είναι η προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα και η συνεργασία με τους κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε θέματα Ιατρικού Τουρισμού.
Η Εlitour αποτελεί ιδρυτικό μέλος και είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ιατρικού Τουρισμού (GHTC).

Περισσότερα για την Bergmann Kord εδώ.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.