Ο υπέροχος Ελληνισμός της Αυστραλίας

Αυστραλία-Ελλάδα

Τρόφιμα σε εκατοντάδες ομογενείς της Μελβούρνης, που αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης λόγω κορονοϊού, προσφέρουν οι συμπάροικοι και τα διανέμει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και άλλες τοπικές οργανώσεις. 

O Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ευμένιος Βασιλόπουλος (δεξιά),
ο ιερέας Γιώργος Φράγκος και ο συνεργάτης του ετοιμάζουν τα τρόφιμα
για να τα διανείμουν σε οικογένειες ομογενών της Μελβούρνης. Φώτο: Supplied

Πρόκειται για ανθρώπους που, λόγω του κορονοϊού, έχασαν τις εργασίες τους και έμειναν χωρίς εισόδημα. Κάποιοι είναι στην Αυστραλία με φοιτητική βίζα, άλλοι νεοφερμένοι, αλλά όχι όλοι.

Όπως είπε στον «Νέο Κόσμο» ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ευμένιος Βασιλόπουλος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, η ανταπόκριση των ομογενών είναι συγκινητική.

«Αυτή την εβδομάδα η Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης μας έφερε δυο φορτηγά με τρόφιμα» μας είπε χαρακτηριστικά.

Όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Northcote Βικτώριας υλοποιείται ήδη, σε συνεργασία με Κοινοτικές Οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα, το νέο πρόγραμμα κοινωνικής ανακούφισης COVID-19 COMMUNITY RELIEF. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανακούφιση οικογενειών και ατόμων που σήμερα αγωνίζονται να αποκτήσουν τα ελάχιστα για την επιβίωσή τους.

Στην ενωτική αυτή πρωτοβουλία μπορούν να συνεισφέρουν συμπολίτες μας και επιχειρήσεις, προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα και προϊόντα καθαριότητας. Κέντρα συλλογής και διανομής, για τον παραπάνω σκοπό, αποτελούν οι Ενορίες:

1. Αρχιεπισκοπικός Ναός Περιφέρειας Northcote – Ιερά Μονή Άξιον Εστί, 7 Hartington Street, Northcote.
2. Ενορία Αγίας Παρασκευής, 22 Marsden Crescent, St Albans
3. Ενορία Υπαπαντής του Κυρίου, 23-29 Victoria Street, Coburg
4. Ενορία Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος, 45 Poplar St Thomastown

Η οικονομική συνεισφορά, μέσω τράπεζας, μπορεί να γίνει στον ακόλουθο λογαριασμό:

Account Name: Greek Orthodox Archdiocese of Australia
Consolidated Trust – Northcote District.
BSB: 082 135
Account Number: 42128 9455

Η ΜΕΡΙΜΝΑ

Εξάλλου, όπως έχει ξαναγράψει ο «Νέος Κόσμος» ομογενειακές οργανώσεις της Αυστραλίας εξακολουθούν να δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε άπορες ελληνικές οικογένειες της Μελβούρνης.

Όλα ξεκίνησαν από δημοσιεύματα του «Νέου Κόσμου» στα οποία ανταποκρίθηκε η Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας «Ποντιακή Εστία», η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Ωκεανίας, η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και η Παλλακωνική Αδελφότητα «Ο Λεωνίδας». Η ομάδα διευρύνθηκε με την προσθήκη της Ποντιακής Κοινότητας, της οργάνωσης «Εύξεινος Πόντος», της Κρητικής Αδελφότητας και της Παγκρήτιας Ένωσης.

Η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας Λίτσα Αθανασιάδη, αλλά και των Κρητών, Αντώνης Τσουρδαλάκης, είπαν ότι αποκλειστικός στόχος των ομογενειακών οργανώσεων είναι να βοηθήσουν τους Έλληνες που βρίσκονται σε αδυναμία. «Αν θέλουν και άλλοι φορείς ή ομογενείς να βοηθήσουν είμαστε στην διάθεσή τους. Μπορούν να έρθουν κι αυτοί και να ενταχθούν στην ομάδα μας» τόνισε ο Αντώνης Τσουρδαλάκης.

* Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν το έργο αυτό μπορούν να τηλεφωνήσουν στους αριθμούς 0421 804 968 (Λ. Αθανασιάδη) και 0419 856 736 (Α. Τσουρδαλάκης). Στους ίδιους αριθμούς μπορούν να καλούν και όσοι ομογενείς χρειάζονται βοήθεια, ενώ σημειώνεται ότι τηρείται απόλυτη εχεμύθεια.

Πηγή: neoskosmos.com

Facebook Comments

POST A COMMENT.