Lonely Planet: Μειώνει τις εκδόσεις και κλείνει τα γραφεία σε Λονδίνο και Μελβούρνη

lonely_planet

Μετά τις αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία και τις κρουαζιέρες και οι εκδόσεις ταξιδιωτικών βιβλίων δέχονται επίσης ισχυρό πλήγμα εξαιτίας του νέου κορωνοϊού. 

Ο ταξιδιωτικός εκδοτικός οίκος Lonely Planet μειώνει δραστικά τις εκδόσεις του και κλείνει σχεδόν εξ ολοκλήρου τα γραφεία του στο Λονδίνο και την Μελβούρνη ως αποτέλεσμα της κρίσης του κορωνοϊού.

H εταιρεία, θα σταματήσει επίσης την έκδοση της σειράς που αποκαλεί “εμπνευσμένους τίτλους”, δηλαδή μη οδηγούς που περιλαμβάνουν παιδικά βιβλία και δεν θα εκδίδει πλέον το περιοδικό Lonely Planet.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία πριν από μερικές μέρες αναφέρει: “Λόγω του αντίκτυπου του Covid-19 στη ζήτηση και τις πωλήσεις, η Lonely Planet έλαβε τη δύσκολη απόφαση να μειώσει τις εκδοτικές της δραστηριότητες για το άμεσο μέλλον. Η Lonely Planet θα συνεχίσει να εκδίδει οδηγούς και βιβλία φράσεων“.

Προσθέτει ακόμα ότι “προτείνει επί του παρόντος οι δραστηριότητές της στο Λονδίνο και τη Μελβούρνη να κλείσουν σχεδόν εξ ολοκλήρου, με αντίκτυπο σε άλλες τοποθεσίες της Lonely Planet σε όλο τον κόσμο”.

“Είναι προφανώς μια πολύ λυπηρή και δύσκολη στιγμή για την οικογένεια της Lonely Planet”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περίπου 70 άνθρωποι εργάζονται στα γραφεία της εταιρείας στο Λονδίνο, και 80 στην Μελβούρνη.

Η Lonely Planet ιδρύθηκε το 1973 από ένα ζευγάρι Αυστραλών, τους Tony και Maureen Wheeler και εξελίχθηκε σε ένα από τα κορυφαία ονόματα ταξιδιωτικών μέσων στον κόσμο. Το 2007 πουλήθηκε στο BBC ενώ από το 2013 ανήκει στην αμερικανική εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης NC2 Media, με έδρα το Τενεσί.

Στις 12 Μαρτίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της LP Luis Cabrera δημοσίευσε ένα μήνυμα στους αναγνώστες σχετικά με τον κεντρικό άξονα της LP κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε αυτό ανέφερε τα εξής: “Ενώ σας κρατάμε ενήμερους, σας προσκαλούμε επίσης να συνεχίσετε να ονειρεύεστε τα θαύματα του κόσμου και να ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε όταν έρθει η ώρα. Γράφουμε μερικές υπέροχες ιστορίες για να σας κρατήσουμε εμπνευσμένους όσο βρίσκεστε στο σπίτι”.

“Ανυπομονούμε να σας βοηθήσουμε να πραγματοποιήσετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια πολύ σύντομα, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι όταν έρθει ώρα”, κατέληγε η δημοσίευση.

Πηγή: cnn.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.