Δωρεάν 2.500 βιβλία στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης

ηλεκτρονικό αναγνωστήριο

Τώρα που μένουμε σπίτι έχουμε τη δυνατότητα μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου να περιηγηθούμε σε μία συλλογή 2.500 ηλεκτρονικών τίτλων (2.900 αντίτυπα) και να διαβάσουμε τα βιβλία της επιλογής μας.

Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο είναι μία νέα υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και η δημιουργία και η λειτουργία της εντάσσεται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Υλοποίησης Μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» που εκπονείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η υπηρεσία αυτή στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας και την εξοικείωση του αναγνωστικού κοινού με το ηλεκτρονικό βιβλίο. Μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου το αναγνωστικό κοινό έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε μία συλλογή 2.500 ηλεκτρονικών τίτλων (2.900 αντίτυπα) και να διαβάσει τα βιβλία της επιλογής του.

Η δημιουργία της εν λόγω υπηρεσίας ξεκίνησε το 2017, όταν η ΕΒΕ, σε συνέχεια μιας ενδελεχούς έρευνας παρόμοιων διεθνών πρωτοβουλιών, σχεδίασε ένα μοντέλο μίσθωσης και χρήσης τίτλων βασιζόμενο μεταξύ άλλων στις ακόλουθες αρχές.

Οδηγίες Χρήσης:
  • Ένας αναγνώστης- ένα τεκμήριο (όχι πολλαπλή ταυτόχρονη χρήση του τεκμηρίου)
  • Προσφορά της υπηρεσίας δωρεάν για τον αναγνώστη
  • Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα χρήσης έως 3 βιβλίων ταυτόχρονα
  • Ανώτατο όριο 36 καταφορτώσεων συνολικά κατ’ έτος για κάθε αναγνώστη
  • 18 χρήσεις κατ’ έτος για κάθε βιβλίο διάρκειας 20 ημερών έκαστη

Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο βρίσκεται σε πιλοτική έκδοση και μέσα από τη χρήση, τη συλλογή στατιστικών και τη διεξαγωγή στοχευμένης έρευνας αναμένεται να εξαχθούν το επόμενο διάστημα χρήσιμα συμπεράσματα που θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη της υπηρεσίας.

Για να αποκτήσεις πρόσβαση στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης μπες στο ereading.nlg.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.