ΣΦΕΕ: Με δωρεές ύψους άνω των 2 εκ. ευρώ συνεχίζει να στηρίζει τη μάχη της χώρας έναντι της COVID-19

νοσοκομεία αναφοράς

Οι δωρεές περιλαμβάνουν κάθε υλικό που είναι απαραίτητο για τον καθημερινό αγώνα των γιατρών και των νοσηλευτών, από αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας και οθόνες ζωτικών λειτουργιών για τις ΜΕΘ, και αεροθαλάμους εισπνοών, μέχρι μάσκες για το υγειονομικό προσωπικό και αντισηπτικά διαλύματα.

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και οι επιχειρήσεις-μέλη του, συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (SARS-CoV-2) και των αυξημένων αναγκών, προσφέροντας στο υπουργείο Υγείας νοσοκομειακό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, δωρεές ύψους άνω των 2 εκ. ευρώ.

Οι δωρεές περιλαμβάνουν 23 αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας ΜΕΘ, 123 οθόνες ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ, 300 αεροθαλάμους εισπνοών, 6.000 πιστοποιημένες μάσκες ιατρών και νοσηλευτών και αντισηπτικά διαλύματα (22 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης).

Οι επιχειρήσεις-μέλη που συμμετείχαν μαζί με το ΣΦΕΕ είναι (με αλφαβητική σειρά): AbbVie, Allergan, Astra Zeneca, Chiesi, CSL Behring, Genesis Pharma, Gilead, GlaxoSmithKline, Ipsen, Lavipharm, Novartis, Novo Nordisk, Pfizer και Servier.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαριστεί το ΣΦΕΕ και τις επιχειρήσεις-μέλη του, για τη σημαντική συμβολή τους, στην κρίση της Δημόσιας Υγείας.

Επίσης, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, ο ΣΦΕΕ συντονίζει μια νέα προσπάθεια για τη συγκέντρωση μεγάλης παραγγελίας αναλωσίμων (μάσκες και στολές ιατρών και νοσηλευτών, γάντια, κ.α.).

Facebook Comments

POST A COMMENT.